Video Părinţii, în căutare disperată de bone pentru cei mici. COVID-19 schimbă „regulile jocului” şi în acest domeniu

  • Părinţii caută bone care să stea cu copiii lor după anularea stării de urgenţă
  • Părinţii sunt dispuşi să plătească testul COVID pentru bonă
  • Bona te costă, în medie, între 2.500 şi 4.000 de lei în Bucureşti, în funcţie de pretenţiile tale
1018 afișări

După 15 mai, este posibil să te întoci la muncă. Dacă eşti părinte, prima ta preocupare este: “în grija cui îmi las copilul?”. Grădiniţele şi scolile vor rămâne închise şi opţiunea salvatoare este angajarea unei bone.

„Inainte, de exemplu, pentru bone interne, adică persoane care lucrau în familie, li se asigura cazare, masă şi salariu, beneficiu de salariu net era peste 3.000 de lei, 3.500 lei, 4.000 de lei. Pentru un program full time, 8 ore, 5 zile pe săptămână, oferta era undeva între 2.500 şi 3.000 de lei net” spune Antoaneta Istrate, manager agenţie de recrutare servicii bone Antoanette.

Părinţii cu copii de peste 3 ani vor ca bonele să fie în pas cu tehnologia.

„Trebuie să fie o persoană dinamică, educată, cu experienţă, care să aibă cunoştinţe despre cum funcţionează gadget-urile, tehnologia şi care poate asista copilul pe nivelul pretenţiilor copilului, nu neapărat al părinţilor.”

Epidemia a mai adăugat o condiţie la cerinţele părinţilor – bona să-şi facă test COVID.

„Sunt părinţi care au spus: atunci când va veni prima oară o persoană pe care nu o cunosc, dar nu numai, când voi relua colaborarea cu bona, vreau să îşi facă acel test. Îl plătesc eu, îl asigur eu.”

Bonele din familiile de antreprenori sau corporatişti sunt plătite cel mai bine. Părinţii cu venituri medii spre mici găsesc cu greu bone dispuse să accepte un salariu de 1.500-2.000 de lei net.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici