Părinţii nu lasă copiii la şcoală. Este legal?

  • Unii părinţi nu îşi vor lăsa copiii la şcoală.
  • Părinţii se tem că elevii nu vor fi suficient de protejaţi împotriva coronavirusului.
  • Avocatul Virgil Bărbulescu spune că legea nu arată ce este sau nu corect.
1957 afișări
Imaginea articolului Părinţii nu lasă copiii la şcoală. Este legal?

Profimedia

Sunt copii care nu vor merge la şcoală peste două săptămâni. Şi asta pentru că părinţii lor se tem de coronavirus şi aleg să îi ţină pe micuţi departe de colegi şi de cadrele didactice. Concret, este vorba despre două drepturi garantate prin Constituţie: dreptul la învăţătură şi dreptul la sănătate. Sunt încălcate drepturile copiilor în această situaţie?

În nicio prevedere legală nu o să găsiţi o soluţie absolută: că este corect sau nu este corect. Părinţii sunt puşi în situaţia de a alege care drept este mai fundamental, cu ghilimelele de rigoare decât celălalt. Din punctul meu de vedere, dreptul la viaţă şi la sănătate este mai fundamental acum decât dreptul la învăţătură. Educaţia şcolară o mai poţi recupera, dar sănătatea sau viaţa îţi pot fi afectate iremediabil,” a precizat avocatul Virgil Bărbulescu.

“Nu cred că va fi în siguranţă pentru că ei sunt mici si nu ştiu să se ferească, nu ştiu să ia decizii, se vor îngrămădi, se vor strânge unul lângă altul. Am doi nepoţei şi noi nu o să îi trimitem la şcoală în prima fază. Condiţiile din şcoli sunt jalnice,” spune o bunică.  

 “Eu nu cred că va fi ok şi nu cerd că vor fi prea mult timp deschise. Nu l-aş trimite la şcoală acum, adică în perioada imediat următoare,” spune şi o mămică.

Nici unuii copii nu sunt dornici să se întoarcă la şcoală.

”Nu mă duc la şcoală nici dacă autorităţile au grijă,” spune un copil.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici