Pasagerii care pleacă de la Cluj spre Bruxelles: Este inuman ce se întâmplă în Belgia

Pasagerii care s-au îmbarcat, marţi, de pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu” Cluj cu destinaţia Aeroportul Charleroi – Bruxelles Sud spun că ceea ce se întâmplă în Belgia este inuman şi că "teroarea a ajuns în inima Europei".

4583 afișări
Imaginea articolului Pasagerii care pleacă de la Cluj spre Bruxelles: Este inuman ce se întâmplă în Belgia

Pasagerii care pleacă de la Cluj spre Bruxelles: Este inuman ce se întâmplă în Belgia

Cursa companiei Wizz Air care a decolat marţi, la ora 17.50, de pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu” Cluj cu destinaţia Charleroi – Bruxelles Sud, aeroport pentru curse low cost, situat la 46 de kilometri de capitala Belgiei, este plină de pasageri români şi străini.

Un tânăr care se îmbarca a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pleacă în capitala Belgiei la lucru, fiindcă lucrează ca funcţionar într-una din instituţiile europene.

"Am avut nişte probleme de rezolvat acasă, la Cluj, şi trebuie să fiu miercuri la birou. Noroc că aterizăm la Charleroi, altfel nu ştiu ce făceam. Am vorbit cu colegii de serviciu, este dezastru în Bruxelles, toţi sunt speriaţi, este inuman ce se întâmplă. Teroarea a ajuns în inima Europei. Mie nu mi-e frică că vor fi atentate la aeroportul unde ajungem, e puţin mai departe de Bruxelles”, a spus Adrian.

O studentă belgiancă, aflat în Cluj-Napoca pentru programul Erasmus, însoţită de mai mulţi prieteni cu care va călători, susţine că nu avea altă soluţie decât să plece şi că nu şi-a putut amâna zborul.

"Ne temem puţin, suntem un grup de studenţi din Belgia, veniţi prin programul Erasmus la Cluj-Napoca şi plecăm acasă. Biletele erau cumpărate mai demult şi nu mai aveam ce face. Nu aveam altă soluţie, era obligatoriu să mergem. Am vorbit cu prietenii din Bruxelles, oraşul este închis, e haos, nu circulă metrourile, aeroportul Zaventem este închis. Din fericire familia mea este în regulă”, a spus aceasta.

Mihai şi Anca pleacă şi ei la Bruxelles, tot la muncă, la o multinaţională din capitala Belgiei.

"Nu ştim ce vom găsi acolo, am vorbit cu colegii de la firmă, nu ştiu cum se circulă în zona centrală a oraşului, am înţeles că sunt măsuri sporite de securitate. Sper să ajungem cu bine şi apoi vom vedea cum va fi viaţa de zi cu zi. Nu ne e frică că va sări în aer şi aeroportul din Charleroi, pentru că altfel nu am pleca”, a spus bărbatul.

La rândul său, un român care a plecat cu soţia la copiii din Belgia a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că nu îi este frică de alte atentate: "Dacă e să mori, tot mori, ori în străinătate, ori acasă. De moarte nu poţi fugi nicăieri".

Cel puţin 31 de persoane au fost ucise, iar alte 200 au fost rănite, marţi, în atacurile teroriste comise la aeroportul Zaventem şi în staţii de metrou din Bruxelles. Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici