PAŞTE 2016: Principesa Margareta petrece Sfintele Sărbători în Suedia

Principesa Margareta, Custodele Coroanei, şi principele Radu vor petrece Paştele în Suedia, aflându-se într-o vizită oficială, la invitaţia regelui Carl XVI Gustaf şi a reginei Silvia, cei doi urmând să se întâlnească şi cu membrii comunităţii de români din Stockholm.

642 afișări
Imaginea articolului PAŞTE 2016: Principesa Margareta petrece Sfintele Sărbători în Suedia

Paşte 2016: Principesa Margareta petrece Sfintele Sărbători în Suedia (Imagine: Liviu Ghirica/ Arhiva Mediafax Foto)

Vizita, care începe vineri, este prilejuită de evenimentele dedicate zilei de naştere a Regelui Suediei, acesta împlinind 70 de ani.

"Aflate în Suedia în timpul sfintelor sărbători de Paşti, Alteţele Lor Regale vor fi oaspeţii Episcopiei Ortodoxe Române de la Stockholm şi ai comunităţii româneşti. Principele Radu va participa la slujba din Noaptea Învierii, oficiată de Preasfinţia Sa Episcopul Macarie al Europei de Nord, iar Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu vor lua parte la slujba din a doua zi de Paşti şi se vor întâlni cu membrii comunităţii româneşti", se arată într-un comunicat de presă al Casei Regale.

Principesa Margareta va vizita Crucea Roşie suedeză, unde se va întâlni cu preşedintele organizaţiei naţionale.

Potrivit sursei citate, în ultimele două decenii, familia regală a României a vizitat Suedia de 9 ori. Regele Mihai I şi Principesa Margareta au luat parte la aniversarea de 50 de ani a Regelui Carl XVI Gustaf în 1996, iar Principesa Margareta şi Principele Radu au participat la aniversarea de 60 de ani a Suveranului, în anul 2006.

De asemenea, Regele Mihai I a făcut o vizită oficială în Suedia în anul 2002, pentru susţinerea candidaturii României la Uniunea Europeană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici