Slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. De Paşte 2021, lumina se împarte în condiţii speciale

  • Slujba de Înviere de la Catedrala Metropolitană din Iaşi va fi ţinută afară şi vor fi respectate regulile anti-COVID.
  • Reprezentanţii bisericii anunţă că în zonă vor fi amplasate două ecrane de mari dimensiuni care vor transmite slujba în direct.
1235 afișări
Imaginea articolului Slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. De Paşte 2021, lumina se împarte în condiţii speciale

Paşte. Slujba de Înviere

Slujba de Înviere la Catedrala Mitropolitană din Iaşi 

Reprezentanţii bisericii anunţă că slujba din noaptea de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi va începe la miezul nopţii. Slujba va fi precedată, de la ora 23:30, de Canonul Sâmbetei celei Mari şi se va desfăşura pe esplanada de afară până la ora 02:30.

„Se va sluji doar afară pentru a permite cât mai multor credincioşi să fie părtaşi la această cea mai mare sărbătoare a întregului an liturgic. Tot pentru a veni în sprijinul credincioşilor, pe două ecrane de mari dimensiuni se va transmite slujba în direct, ele fiind amplasate în zone în care nu există vizibilitate directă spre locul de slujire (unul dintre ele va fi amplasat în zona intrării, spre zona pietonală a Bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt)”, au anunţat organizatorii.

Aceştia îi anunţă pe credincioşii care vor participa la slujbă că în timpul evenimentului vor fi respectate regulile privind păstrarea distanţei şi purtarea măştii de protecţie.

De Paşte 2021, se împarte lumină în condiţii de distanţare

De asemenea, credinicioşii sunt rugaţi să nu se deplaseze de la locul lor în momentul în care, în miez de noapte, se va împărţi lumină. Părintele Mitropolit Teofan, clericii şi voluntarii se vor deplasa cu lumânările aprinse la fiecare dintre cei prezenţi, astfel încât să se prevină orice fel de aglomerări, fie şi pentru scurt timp, au precizat organizatorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici