Paştele catolic 2021, restricţii ridicate. Credincioşii merg sâmbătă noapte la Slujba de Paşti. Programul bisericilor

Credincioşii romano-catolici şi reformaţi sărbătoresc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Învierea Domnului. Slujbele încep în aproape toate bisericile din ţară după ora 19.00, iar până atunci, credincioşii petrec „Sâmbăta Sfântă” în tăcere, meditând la pătimirea şi moartea lui Hristos.

5242 afișări
Imaginea articolului Paştele catolic 2021, restricţii ridicate. Credincioşii merg sâmbătă noapte la Slujba de Paşti. Programul bisericilor

Paştele catolic 2021. Credincioşii catolici merg sâmbătă noapte la Slujba de Paşti. Programul bisericilor din principalele oraşe

Restricţiile de circulaţie vor fi ridicate, sâmbătă, până la ora 2.00, astfel încât credincioşii romano-catolici şi reformaţi să poată merge la Biserică pentru Slujba de Înviere.

Paştele catolic 2021. Programul bisericilor - Bucureşti

La Catedrala Sf. Iosif din Capitală, Sfânta Liturghie a Învierii Domnului începe la ora 23.00. Pe site-ul www.catedralaonline.ro este transmisiune live permanentă, dar credincioşii pot merge şi fizic la slujbă, respectând distanţarea şi măsurile de igienă.

Duminica, 4 aprilie 2021, programul slujbelor de la Catedrală va fi următorul:

10:30 - Sfânta Liturghie

12:15 - Sfânta Liturghie

15:00 - Rozariul Îndurării Divine

17:00 - Sfânta Liturghie

18:00 - Sfântul Rozariu

18:30 - Sfânta Liturghie

Paştele catolic 2021. Programul bisericilor - Iaşi

La Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iaşi slujba va fi prezidată de PS Iosif Păuleţ, episcop romano-catolic de Iaşi, alături fiind şi PS Petru Gherghel, episcop emerit. Întreaga celebrare a privegherii pascale are loc la Iaşi începând cu ora 20.00. Binecuvântarea focului în afara bisericii, aprinderea lumânării pascale şi a celorlalte lumânări, preconiul pascal (o cântare specială adresată lui Cristos, lumina lumii), lecturi din Vechiul Testament, proclamarea evangheliei Învierii, înnoirea făgăduinţelor de la Botez, împărtăşirea credincioşilor - stau în centrul atenţiei acestei nopţi sfinte.

Liturghia zilei de Paşti, din ziua de 4 aprilie, de la Iaşi se celebrează cu mare solemnitate. La începutul Liturghiei, credincioşii sunt stropiţi cu apă binecuvântată în noaptea precedentă pentru a aminti de Botez. Lumânarea pascală (o lumânare mare, simbol al Învierii lui Cristos) va fi aşezată lângă altar. În catedrala ieşeană, Sfintele Liturghii au loc la orele: 8.00, 9.15, 11.00, 16.00, 18.00. PS Iosif Păuleţ va prezida Sfânta Liturghie de la ora 11.00.

 

Paştele catolic 2021. Programul bisericilor - Suceava

La Catedrala Romano-Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” din Suceava, Liturghia Învierii are loc la ora 21.00, iar duminică vor fi slujbe la orele 11.00 şi 18.00.

 

Paştele catolic. Programul bisericilor - Timişoara

La Timişoara, slujba de Înviere începe sâmbătă, la ora 19.00, iar duminică, în Ziua Paştelui, vor fi liturghii începând cu ora 9.00 în limbile maghiară, germană şi română, timp de câte o oră.

 

Paştele catolic. Programul bisericilor - Sibiu

La Biserica Catolică „Sfânta Treime” din Sibiu, locul unde în fiecare an participă la slujba de Înviere şi preşedintele Klaus Iohannis, slujba începe sâmbătă, după ora 20.00.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
catolic,
paşti,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici