Patriarhia Română are serviciu de ambulanţă, la Bistriţa: "Sperăm că vor fi şi altele" - VIDEO

Patriarhia Română, prin Asociaţia "Filantropia Ortodoxă", are un prim serviciu de ambulanţă, care a fost deschis la Bistriţa, destinat transportului persoanelor nedeplasabile care trebuie să ajungă la spital, dar nu necesită asistenţă specializată.

1462 afișări
Imaginea articolului Patriarhia Română are serviciu de ambulanţă, la Bistriţa: "Sperăm că vor fi şi altele" - VIDEO

Patriarhia Română are serviciu de ambulanţă, la Bistriţa: "Sperăm că vor fi şi altele" (Imagine: captura video)

"Încercăm să întregim activitatea serviciilor noastre medicale în judeţul Bistriţa-Năsăud, servicii pe care le desfăşurăm de doi ani de zile. Serviciul de ambulanţă va deservi pacienţii care nu necesită asistenţă specializată, mai precis va veni în sprijinul persoanelor care vor să fie internate în spital şi care nu necesită supraveghere medicală intensă", a declarat părintele Marius Pintican, preşedintele Asociaţiei "Filantropia Ortodoxă".

Dispeceratul va funcţiona la sediul asociaţiei având, pentru început, numărul de telefon 0363.107. 076, dar din luna ianuarie va intra în circuitul numărului unic de urgenţă 112.

Mitropolitul Clujului, Înalt Preasfinţitul (IPS) Andrei, a spus că serviciul de ambulanţă va opera cu mai multe autospecialele puse la dispoziţia bolnavilor, în prezent fiind disponibile numai două maşini.

"Acest proiect este de un real folos pentru pacienţii care de cele mai multe ori nu se pot deplasa şi au nevoie de îngrijire medicală. «Filantropia Ortodoxă» din Bistriţa desfăşoară mai multe proiecte (...) - două cămine de bătrâni, cantina socială, centrul de zi şi multe altele, dar preşedintele Asociaţiei «Filantropia Ortodoxă» din Bistriţa, părintele Ioan Pintican, a observat că mulţi dintre cei care apelează la ajutorul nostru sunt nedeplasabili şi sunt trasportaţi cu maşini improvizate sau rugând pe unul şi pe altul să îi ducă la căminul de bătrâni sau la centrul Filantropiei pentru ajutoare. Era foarte greu. Atunci s-a născut această idee, să facem rost de o ambulanţă care să ne ajute la aceste servicii. Cred că e primul serviciu de felul acesta din Patriarhia Română. Noi sperăm că vor fi şi altele", a spus IPS Andrei.

Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" Bistriţa-Năsăud a fost înfiinţată în 2012.

În cei trei ani de activitate, asociaţia a deschis în satele Cuşma şi Maieru două centre rezidenţiale pentru persoane vârstnice, un serviciu de îngrijiri medicale la domiciliu pentru întreg judeţul, iar la Bistriţa un centrul de zi, aflat sub ocrotirea Sfântului Simion, cantina socială "Sfânta Filofteia" şi cabinetul medico-social "Sfinţii Apostoli Petru, Pavel şi Andrei".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici