Patriarhia Română, despre vandalizarea bisericii din Ierusalim: Rodul fanatismului anticreştin

  • Patriarhia Română a reacţionat după ce o biserică românească din Ierusalim a fost vandalizată de un extremist religios.
  • Reprezentanţii instituţiei vorbesc despre rodul otrăvit de ură al fanatismului anticreştin manifestat frecvent în anumite cercuri pseudo-religioase din Orientul Mijlociu.
5217 afișări
Imaginea articolului Patriarhia Română, despre vandalizarea bisericii din Ierusalim: Rodul fanatismului anticreştin

Patriarhia Română, despre vandalizarea bisericii din Ierusalim: Rodul fanatismului anticreştin

Patriarhia Română a luat atitudine după ce a aflat de vandalizarea bisericii.

„Gestul de vandalism consumat astăzi împotriva Reprezentanţei Patriarhiei Române de la Ierusalim este, ca orice act de extremism dictat de raţiuni religioase, rodul otrăvit de ură al fanatismului anticreştin manifestat frecvent în anumite cercuri pseudo-religioase din Orientul Mijlociu, sau laice hiper-ideologizate din alte părţi ale lumii.

Patriarhia Română mulţumeşte şi pe această cale publică Patriarhiei Ortodoxe a Ierusalimului şi autorităţilor israeliene care au reacţionat solidar în condamnarea acestui act de barbarie, fie el azi şi minor. Un act contrar oricărei forme de religiozitate autentice.

La întrebarea „Cum să lecuieşti un fanatic?” a răspuns magistral chiar unul dintre cei mai mari scriitori contemporani din Israel, Amos Oz. Într-o societate care preţuieşte înţelept respectul pentru alteritate, lectura şi rugăciunea ne vor ajuta totdeauna să-l înţelegem mai bine pe celălalt, iar cultura dialogului va fi mereu semnul maturităţii şi al aristocraţiei de tip moral”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

O biserică a Patriarhiei Române din Ierusalim a fost vandalizată de un extremist religios. Un bărbat cu barbă a fost înregistrat de o cameră de supraveghere în timp ce aruncă cu pietre în biserică. Extremistul a încercat să dărâme emblema Patriarhiei Române, a vandalizat crucea de pe aceasta şi la final a distrus camera de supraveghere.

Ambasada Israelului a transmis după vandalizarea bisericii româneşti din Ierusalim că autorii vor ajunge cât mai curând în faţa justiţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici