Patriarhia Română: Legalizarea prostituţiei reprezintă o formă de sclavie modernă

Patriarhia Română dezaprobă iniţiativa legislativă a deputatului Silviu Prigoană privind legalizarea prostituţiei, considerând că acest lucru reprezintă un atentat la demnitatea persoanei, a familiei şi va amplifica fenomenul sub forma unei "sclavii motivate financiar".

59 afișări
Imaginea articolului Patriarhia Română: Legalizarea prostituţiei reprezintă o formă de sclavie modernă

Patriarhia Română: Legalizarea prostituţiei reprezintă o formă de sclavie modernă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Patriarhia Română arată, marţi, într-un comunicat de presă, că îşi menţine poziţia exprimată public în repetate rânduri, conform căreia legiferarea prostituţiei nu rezolvă o problemă socială gravă, ci, dimpotrivă, amplifică fenomenul sub forma unei 'sclavii motivate financiar".

"În acelaşi timp, legalizarea prostituţiei intensifică degradarea morală a societăţii, contribuie la proliferarea diferitelor boli şi la creşterea numărului divorţurilor, iar femeilor prinse în această sclavie li se afectează iremediabil sănătatea psihică şi fizică, precum şi demnitatea socială", susţin reprezentanţii Patriarhiei Române.

Aceştia precizează că prostituţia este interzisă prin lege în multe ţări europene şi în majoritatea statelor federale ale SUA.

De asemenea, Patriarhia Română menţionează că România a ratificat în anul 1955 Convenţia ONU privind "Suprimarea traficului de persoane şi a exploatării prostituării altora", prin care se obligă să nu legalizeze prostituţia.

"Orice demers legislativ trebuie să aibă ca scop apărarea demnităţii persoanei şi a familiei, promovarea valorilor sociale şi a binelui comun, iar nu adâncirea crizei morale care a generat în parte criza economică la nivel internaţional. Având convingerea că poziţia Patriarhiei Române este împărtăşită de cele mai multe confesiuni creştine şi instituţii din România care apără demnitatea persoanei şi a familiei, le îndemnăm să se exprime public pentru respingerea unui demers legislativ dăunător vieţii spirituale, morale şi sociale a poporului român", se precizează în finalul comunicatului.

Deputatul Silviu Prigoană a depus, luni, la Parlament, o iniţiativă privind legalizarea prostituţiei, definită ca "activitate cu caracter sexual autorizată", care se poate desfăşura independent sau "în cadru organizat", în case de toleranţă.

El a declarat, marţi, că propunerea sa privind legalizarea prostituţiei este "o lege copiată din Germania, tradusă şi pusă pe masa deputaţilor şi senatorilor" într-o formă puţin modificată, precizând că "în toate ţările cu apă caldă permanentă" există o asemenea reglementare.

Silviu Prigoană spunea că el crede că reprezentanţii BOR nu vor avea o reacţie la proiectul său de lege. "Prelaţii nu trebuie convinşi, pentru că în momentul în care s-a abrogat incriminarea homosexualităţii, Biserica nu a avut nicio reacţie. Bănuiesc că şi de data aceasta va avea aceeaşi reacţie ca şi în cazul articolelor cu homosexualii", a precizat Prigoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici