Patriarhia Română, mesaj adresat Regelui Mihai cu ocazia sărbătorii Zilei Naţionale a Regalităţii

Preafericitul Daniel a adresat, marţi, un mesaj Regelui Mihai I şi întregii Familii Regale a României, cu ocazia Zilei Naţionale a Regalităţii în care transmite "calde urări de sănătate, pace, bucurie şi mult ajutor de la Dumnezeu în toată fapta cea bună".

623 afișări
Imaginea articolului Patriarhia Română, mesaj adresat Regelui Mihai cu ocazia sărbătorii Zilei Naţionale a Regalităţii

Patriarhia Română, mesaj adresat Regelui Mihai cu ocazia sărbătorii Zilei Naţionale a Regalităţii (Imagine: Ciprian Sterian/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj "cu ocazia sărbătorii Zilei Naţionale a Regalităţii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat Majestăţii Sale Regelui Mihai I şi întregii Familii Regale a României".

"La sărbătoarea Zilei Naţionale a Regalităţii evidenţiem buna cooperare dintre Monarhia Română şi Biserica Ortodoxă Română în plan religios, spiritual, cultural, edilitar, educaţional şi social-filantropic", se mai spune în comunicat.

"Mulţumim lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate peste poporul român prin faptele de vitejie şi de înţelepciune ale Regilor României, cărora le aducem un pios omagiu de recunoştinţă.
Astăzi, 10 mai 2016, la aniversarea a 150 de ani de la urcarea pe tronul României a domnitorului Carol I, la Catedrala patriarhală, locul depunerii jurământului faţă de ţară (1866) şi al încoronării sale (1881), regele Carol I, împreună cu regele Ferdinand I au fost pomeniţi într-o slujbă specială", se mai spune în mesajul Patriarhului Daniel.

La finalul mesajului Preafericitul Daniel transmite Regelui Mihai şi întregii Familii Regale "calde urări de sănătate, pace, bucurie şi mult ajutor de la Dumnezeu în toată fapta cea bună."

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici