Patriarhia Română, mesaj de condoleanţe după accidentul din Grecia

Patriarhia Română a transmis miercuri un mesaj de condoleanţe după tragicul accident din Grecia, în care au murit cel puţin 32 de persoane. Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române spun că sunt alături şi de persoanele rănite.

280 afișări
Imaginea articolului Patriarhia Română, mesaj de condoleanţe după accidentul din Grecia

Patriarhia Română, mesaj de condoleanţe după accidentul din Grecia

„Am aflat cu multă întristare de tragicul accident feroviar petrecut în noaptea de 28 februarie spre 1 martie 2023 în apropiere de oraşul Larissa, în centrul Greciei, accident soldat cu cel puţin 32 morţi şi 85 răniţi. În aceste momente extrem de grele pentru familiile celor decedaţi, dar şi pentru Preafericirea Voastră, adresăm acestora sincere condoleanţe şi Vă încredinţăm de întreaga noastră compasiune”, a transmis Patriarhia Română Preafericitului Părinte Ieronim al II-lea,
Arhiepiscopul Atenei şi al întregii Elade.

Reprezentanţii BOR spun că sunt sufleteşte alături de cei răniţi, aflaţi în spital, şi se roagă pentru grabnica lor vindecare.

„Mântuitorul Iisus Hristos, Cel înviat din morţi, să odihnească cu drepţii sufletele celor care şi-au pierdut viaţa în acest cumplit accident, iar familiilor îndoliate să le dăruiască alinare şi întărire sufletească”, a transmis Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Două trenuri s-au ciocnit în apropiere de oraşul grec Larissa. În urma accidentului care a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri au fost cel puţin 32 de morţi şi zeci de răniţi, anunţă serviciile de urgenţă. În accident au fost implicate un tren de marfă şi un tren de pasageri care se deplasa între Salonic şi Larissa şi în care se aflau aproximativ 350 de oameni.

Salvatorii au lucrat toată noaptea pentru a încerca să-i elibereze pe pasagerii captivi în vagoane. Mai multe vagoane au ieşit de pe şină, iar altele au luat foc. Autorităţile nu au stabilit încă ce a cauzat coliziunea cu trenul de pasageri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici