Patriarhie: Familiile celor decedaţi au solicitat slujbe la biserici, nu în faţa clubului Colectiv

Patriarhia Română transmite într-un comunicat că preoţii de caritate din Capitală se roagă pentru răniţii în incendiul din clubul Colectiv în capelele spitalelor şi slujbe de pomenire a decedaţilor au avut loc în mai multe biserici, nu în faţa clubului, la solicitarea familiilor.

3824 afișări
Imaginea articolului Patriarhie: Familiile celor decedaţi au solicitat slujbe la biserici, nu în faţa clubului Colectiv

Patriarhie: Familiile celor decedaţi au solicitat slujbe la biserici, nu în faţa clubului Colectiv

"În legătură cu discuţiile din spaţiul public referitoare la o slujbă de pomenire la clubul Colectiv din Bucureşti pentru victimele trecute la Domnul în urma incendiului din seara zilei de 30 octombrie 2015, precizăm: Nicio familie a persoanelor decedate nu a solicitat o slujbă de pomenire în faţa Clubului Colectiv în cele trei zile de la tragedie", spune Patriarhia într-un comunicat.

Aceasta precizează că, în schimb, familiile celor decedaţi au solicitat oficierea de slujbe de pomenire la biserica Sfântul Nicolae - Broşteni (situată la 100 metri de club; strada Cuza Vodă nr. 77-79, Sector 4, Bucureşti), precum şi la alte biserici din Bucureşti unde sunt depuşi decedaţi (bisericile Vatra Luminoasă, Iancu Nou Bălăneanu, Delea Veche etc.).

Conducerea BOR mai arată că, în spitalele din Bucureşti, preoţii de caritate se roagă pentru toţi pacienţii în capele, iar, la solicitarea rudelor pacienţilor, asigură acestora asistenţă religioasă şi consiliere spirituală personală, în unele cazuri fiind refuzată prezenţa preotului lângă pacient.

"Prin urmare, Biserica respectă convingerea religioasă a fiecărei familii îndoliate sau îndurerate", se mai spune în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici