Patriarhul Daniel, mesaj către credincioşi: „Respectaţi sfatul medicilor şi măsurile sanitare”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a transmis, vineri, la pelerinajul din Bucureşti, organizat de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou şi Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ, un mesaj către credincioşi, de a respecta „cu stricteţe” sfatul medicilor şi măsurile sanitare.

1622 afișări
Imaginea articolului Patriarhul Daniel, mesaj către credincioşi: „Respectaţi sfatul medicilor şi măsurile sanitare”

Patriarhul Daniel, mesaj către credincioşi: „Respectaţi sfatul medicilor şi măsurile sanitare”

Mesajul aşteptat de o mare parte a socităţii ortodoxe a fost transmis, vineri, de Patriarhul Bisericii Ortodoxe din România, Prefericitul Daniel. Mesajul a fost spus la pelerinajul de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou şi Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ.

„Iubiţi pelerini, viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autorităţile competente”, este mesajul către pelerini transmis de Patriarh şi publicat de basilica.ro.

Acesta le-a mai spus credincioşilor să se roage pentru ca Dumnezeu să ocrotească poporul şi „pe toţi oameni de orice primejdie, dar mai ales de boli molipsitoare şi aducătoare de moarte”.

Programul sărbătorii Sfântului Dimitrie din acest an nu include absolut nicio procesiune cu participanţi. Sâmbătă, Sfintele Moaşte vor fi mutate in baldachinul de pe esplanada Catedralei din Capitală, dar tot fără procesiune, au transmis reprezentanţii BOR. Evenimentul derulat pe parcursul mai multor zile exclude orice risc de aglomeraţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici