Patriarhul României, la moartea Reginei Marii Britanii: Un prieten constant al poporului român

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis joi noaptea un mesaj de condoleanţe la moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, despre care spune că „a fost un prieten constant al poporului român”.

122 afișări
Imaginea articolului Patriarhul României, la moartea Reginei Marii Britanii: Un prieten constant al poporului român

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Facebook

Patriarhul Daniel a subliniat că Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a „a fost un prieten constant al poporului român şi, în special, al Bisericii Ortodoxe Române”, spune Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Mesajul Patriarhului este adresat Majestăţii Sale Charles al III-lea, Regele Regatului Unit al Marii Britanii şi al Commonwealth-ului.

„Suntem profund mişcaţi de trecerea la Domnul a regretatei Regine Elisabeta a II-a, mama iubită a Majestăţii Voastre şi Suveran al Regatului Unit şi al Commonwealth-ului, în ziua de 8 septembrie 2022, în care sărbătorim, în Biserica Ortodoxă, Naşterea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi Pururea Fecioarei Maria. Cunoaştem legătura apropiată pe care Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a avut-o cu Familia Regală a Românei, în special cu fostul Rege Mihai al României, pe care l-a apreciat atât de mult. În acelaşi timp, Majestatea Sa a fost un prieten constant al poporului român şi, în special, al Bisericii Ortodoxe Române, în strădania lor de a trece prin vremurile grele ale dictaturii comuniste. În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a rămas în conştiinţa noastră ca o susţinătoare constantă a românilor care s-au stabilit în Regatul Unit şi, în general, a României, fiind inspirată de manifestarea statornică de iubire şi apreciere a Majestăţii Voastre pentru ţara si poporul nostru. În aceste momente de mare întristare şi durere pentru Familia Regală Britanică şi pentru Majestatea Voastră, personal, ne rugăm ca sufletul nobil al Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a să se odihnească în pacea, lumina şi iubirea Preasfintei Treimi. Veşnica ei pomenire din neam în neam!”, este mesajul transmis de Patriarhul României.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord a murit, joi, la Castelul Balmoral, reşedinţa sa din Scoţia, unde s-a retras în ultima perioadă. Regina avea 96 de ani şi se afla pe tron de 70 de ani, având cea mai îndelungată domnie din istorie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici