Patron condamnat la închisoare cu suspendare după ce a ucis un cerşetor care-i deranja clienţii

Un om de afaceri din Bârlad a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru lovituri cauzatoare de moarte, după ce a bătut un cerşetor pe motiv că i-ar fi deranjat clienţii şi că l-ar fi înjurat, iar victima a murit la spital, sentinţa nefiind definitivă.

1114 afișări
Imaginea articolului Patron condamnat la închisoare cu suspendare după ce a ucis un cerşetor care-i deranja clienţii

Patron condamnat la închisoare cu suspendare după ce a ucis un cerşetor care-i deranja clienţii (Imagine: Shutterstock)

Judecătoria Bârlad l-a condamnat pe omul de afaceri Florin Năstac la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru lovituri cauzatoare de moarte, în urma unui incident petrecut în vara anului trecut, atunci când a lovit cu pumnii şi picioarele un cerşetor care, ulterior, a murit la spital.

Totodată, magistraţii bârlădeni l-au obligat pe bărbat, patron al mai multor magazine din oraş, să execute 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul serviciilor publice ale Primăriei Bârlad.

Potrivit cercetărilor desfăşurate de anchetatori, incidentul, în urma căruia un bărbat de 42 de ani şi-a pierdut viaţa, s-a petrecut la mijlocul lunii august 2014, în faţa magazinului deţinut de Florin Năstac în zona "Bariera Puieşti", după ce victima ar fi deranjat clienţii care intrau şi ieşeau din chioşc. Mai mult decât atât, agresorul a afirmat faţă de poliţişti că cerşetorul l-ar fi înjurat şi, în trecut, i-ar fi furat din magazin. Drept răzbunare, Năstac l-a lovit de mai multe ori cu pumnii şi picioarele pe bărbatul de 42 de ani, pe care apoi l-a lăsat în stradă. Ulterior, în urma unui apel la numărul de urgenţă 112 făcut de către un trecător, cerşetorul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Bârlad, unde, în aproximativ o oră, a murit.

Sentinţa dată de Judecătoria Bârlad nu este definitivă, putând fi atacată cu apel atât de procurori, cât şi de omul de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici