Patronul unei publicaţii din Dâmboviţa reţinut după ce ar fi şantajat mai mulţi primari a fost pus în libertate

Patronul portalului de ştiri Dâmboviţa News, Bogdan Simion, reţinut după ce ar fi şantajat mai mulţi primari din Dâmboviţa cărora le-ar fi cerut să încheie contracte de publicitate cu site-ul său pentru a nu publica articole compromiţătoare despre ei, a fost pus în libertate.

434 afișări
Imaginea articolului Patronul unei publicaţii din Dâmboviţa reţinut după ce ar fi şantajat mai mulţi primari a fost pus în libertate

Patronul unei publicaţii din Dâmboviţa reţinut după ce ar fi şantajat mai mulţi primari a fost pus în libertate (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Bogdan Simion a fost audiat la Parchetul Judecătoriei Pucioasa, procurorii hotărând ca acesta să fie pus în libertate.

Joi seară, Simion a fost eliberat din arestul Poliţiei Române, la expirarea ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore, avocaţii acestuia susţinând că nu există suficiente probe pentru arestarea sa preventivă.

"Sunt nevinovat. Acuzaţiile care mi se aduc sunt că am stresat psihic primarii, nu că am luat bani. Doar 372 de lei de la Lunguleţu am luat până acum", a declarat Bogdan Simion.

El şi-a angajat doi avocaţi, unul dintre aceştia fiind fosta judecătoare Elena Turcu.

Apărătorii acestuia au depus la dosar un extras de la Registrul Comerţului care ar demonstra că Simion nu mai are nicio legătură cu portalul de ştiri.

Bogdan Simion a fost ridicat de anchetatori miercuri, în urma unor percheziţii făcute la locuinţa sa din comuna Vulcana-Pandele, fiind dus la Bucureşti, la Direcţia de Investigaţii Criminale din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), unde a fost audiat, iar ulterior a fost reţinut.

Potrivit Poliţiei Române, el ar fi şantajat mai mulţi primari cu publicarea unor articole compromiţătoare la adresa acestora, cerându-le încheie contracte de publicitate de 200-500 de lei.

"Suspectul ar fi contactat mai mulţi primari din judeţul Dâmboviţa, cărora le-ar fi propus să încheie contracte de publicitate. Întrucât aceştia ar fi refuzat, suspectul ar fi publicat mai multe articole denigratoare, cu scopul de a-i determina să încheie respectivele contracte. Ulterior, pentru a evita publicarea altor astfel de articole, o parte dintre părţile vătămate ar fi fost de acord să încheie contractele de publicitate, astfel articolele denigratoare ar fi fost înlocuite cu unele pozitive", se preciza într-un comunicat al Poliţiei Române.

În urmă cu patru luni, primarul comunei dâmboviţene Şotânga, Constantin Stroe, declara, la o întâlnire a primarilor PSD, că Bogdan Simion şantajează foarte mulţi primari din judeţ şi că a început o campanie de denigrare împotriva edililor, el exemplificând cu primarii din Pietroşiţa, Aninoasa, Moroieni, Bilciureşti.

Primarul comunei Moroieni, Mihai Moraru, a confirmat, miercuri, că a avut un incident cu patronul publicaţiei electronice Dâmboviţa News, care ar fi venit la el la începutul lunii ianuarie şi i-ar fi spus că "ar fi bine ca şi Primăria Moroieni să încheie un contract cu Dâmboviţa News, pentru a spune cuvinte frumoase despre localitatea Moroieni".

"L-am ascultat, am luat contractul şi i-am spus că orice contract, chiar şi cu o publicaţie online, trebuie dezbătut de către Consiliul Local, prima şedinţă fiind la sfârşitul lunii ianuarie. În urma şedinţei, având la punctul «diverse» şi acest contract, domnii consilieri au spus că nu au încheiat niciun contract cu nicio publicaţie şi deci nici cu Dâmboviţa News nu vor încheia. La o săptămână după şedinţa aceasta (Bogdan Simion, nr.) s-a prezentat şi i-am spus că domnii consilieri nu au fost de accord cu aceast contract", a spus Moraru.

Mircea Bogdan Simion este şi consilier local PDL în comuna Vulcana-Pandele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici