Patru bărbaţi arestaţi după ce au tâlhărit un cetăţean danez într-un apartament din Capitală. Acesta reclamă că i-a fost luat un ceas de 15.000 de euro şi un inel de peste 30.000 euro

Patru bărbaţi au fost arestaţi după ce ar fi tâlhărit un cetăţean danez într-un apartament din Sectorul 5 al Capitalei, de la care au luat un inel din platină cu diamante şi un ceas de colecţie, un alt suspect fiind căutat de poliţişti, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare în lipsă.

772 afișări
Imaginea articolului Patru bărbaţi arestaţi după ce au tâlhărit un cetăţean danez într-un apartament din Capitală. Acesta reclamă că i-a fost luat un ceas de 15.000 de euro şi un inel de peste 30.000 euro

Patru bărbaţi arestaţi după ce au tâlhărit un cetăţean danez într-un apartament din Capitală

Bărbatul a fost duminică la Secţia 19 din Capitală, care anchetează jaful petrecut în 3 ianuarie, într-un apartament din Sectorul 5 al Capitalei.

El a declarat, la ieşirea din Secţia 19 de Poliţie, că persoanele care l-au jefuit erau mascate, îmbrăcate în negru şi s-au dat drept poliţişti în momentul în care au intrat în apartament unde acesta se afla "la un spriţ" cu prietenii lui români.

"M-au chemat la un spriţ. Apoi, doi dintre ei au plecat afară să ia ceva şi au revenit la 30 de minute, iar între timp, la 20 de minute, au venit infractorii peste noi", a precizat cetăţeanul danez.

El a precizat că se numeşte Alfred Rasmusen, are 42 de ani, a plecat din România în Danemarca de peste 20 de ani, are cetăţenie daneză şi este "ex-model".

Potrivit lui Rasmusen, jefuitorii l-au trântit pe burtă, l-au încătuşat de mâna dreaptă, de la care i-au luat ceasul, iar de la mâna stângă i-au luat inelul.

Alfred Rasmusen a mai povestit că gazdele la care se afla în vizită erau prietenii săi, pe doi dintre aceştia cunoscându-i în Danemarca acum patru ani, iar pe un altul în România.

"Sunt de aproximativ două săptămâni în România, gazdele erau prietenii mei, pe unii îi cunosc de două săptămâni şi pe ceilalţi de patru ani. Este prima oară când am petrecut cu ei, am făcut şi Revelionul împreună", a spus Rasmusen.

El a precizat că, în opinia sa, persoanele care l-au jefuit "s-au pus de acord" cu cei la care se afla în vizită.

Întrebat de ce crede acest lucru, Rasmusen a spus că celelalte persoane aflate în apartament în momentul intrării agresorilor nu au păţit nimic, singurul care a fost jefuit fiind el.

Bărbatul a mai spus că până în prezent şi-a recuperat doar telefonul mobil.

Poliţiştii bucureşteni au identificat şi reţinut sâmbătă, la mai puţin de 36 de ore de la comiterea faptei, patru bărbaţi suspectaţi de săvârşirea unei tâlhării asupra unui cetăţean străin, prin declinarea în fals a calităţii de poliţişti, se arată într-un comunicat de presă de duminică al Poliţiei Capitalei.

Din cercetările făcute de judiciariştii bucureşteni a rezultat că, în dimineaţa zilei de 30 decembrie 2012, cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 43 de ani, ar fi stabilit să fure de la un cetăţean străin un inel din platină cu diamante şi un ceas de colecţie.

"Pentru a putea pune în aplicare hotărârea luată, trei dintre suspecţi, care de altfel îl cunoşteau pe cetăţeanul străin, ar fi hotărât să-l invite pe acesta la domiciliul unuia dintre ei, pentru a consuma alcool şi droguri. Ceilalţi doi urmau să folosească acest prilej pentru ca, prin ameninţări şi violenţă, să-l deposedeze pe străin de bunurile sale", a precizat Poliţia Capitalei.

Astfel, suspecţii s-au întâlnit cu cetăţeanul danez joi, 3 ianuarie, ocazie cu care i-au propus să consume droguri şi băuturi alcoolice la domiciliul unuia dintre ei. Acesta s-ar fi arătat dispus să facă acest lucru, ba mai mult, le-ar fi înmânat un telefon mobil pe care suspecţii să-l vândă, iar cu banii obţinuţi să cumpere stupefiante.

Continuând verificările în această cauză, judiciariştii au mai stabilit că doi dintre suspecţi ar fi plecat de la apartamentul în care avea loc întâlnirea şi ar fi revenit după o jumătate de oră având asupra lor substanţele stupefiante, despre care ar afirmat că le-ar obţinut în schimbul telefonului mobil.

La puţin timp după sosirea acestora, în imobil au intrat doi bărbaţi îmbrăcaţi în haine de culoare neagră, având feţele acoperite cu cagule şi spunând că sunt poliţişti. Cetăţeanul străin a sesizat că cei doi nu erau poliţişti, spunând că persoanele mascate nu purtau însemne distinctive ale forţelor de poliţie.

"Întrucât partea vătămată nu s-a suspus somaţiilor, suspecţii mascaţi au încercat să o imobilizeze, fără rezultat însă, reuşind totuşi să-i sustragă inelul aflat pe un deget al mâinii drepte şi ceasul de colecţie pe care acesta îl avea asupra sa", a precizat Poliţia Capitalei.

Cei patru suspecţi au fost reţinuţi de poliţiştii bucureşteni şi prezentaţi instanţei de judecată, care a decis cercetarea lor în stare de arest preventiv, pentru tâlhărie. Cel de-al cincilea suspect a fost identificat, iar în baza probelor prezentate de poliţişti magistraţilor, pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă, acesta fiind în prezent căutat de poliţiştii bucureşteni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici