Patru cabane din staţiunea Straja din Valea Jiului, distruse într-un incendiu

Cincizeci de pompieri din Valea Jiului au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit în staţiunea montană Straja din Lupeni, în urma căruia au ars patru cabane, fără a exista victime.

1055 afișări
Imaginea articolului Patru cabane din staţiunea Straja din Valea Jiului, distruse într-un  incendiu

Patru cabane din staţiunea Straja din Valea Jiului, distruse într-un incendiu (Imagine: Florin Buliga/Arhiva Mediafax foto)

Incendiul a izbucnit la patru cabane - trei lipite una de cealaltă şi a patra la o distanţă mică de acest grup, care au ars în totalitate.

Potrivit reprezentanţilor Detaşamentului de pompieri din Petroşani, 50 de pompieri din Valea Jiului au acţionat pentru stingerea incediului, iar intervenţia a fost extrem de dificilă, accesul în zonă fiind foarte greu.

"Noi am ajuns cu două autospeciale până acolo, greu, foarte greu şi cu o motopompă transportoare. Exista pericolul să se extindă focul la toate celelalte cabane şi de aceea, o dată în plus, acţiunea a fost cu grad ridicat de risc", a declarat, luni, Adrian Avram, comandantul pompierilor din Petroşani.

Potrivit sursei citate, cel mai porbabil incendiul a izbucnit din cauza unor defecţiuni la coşul unei centrale termice.

"Tot ce a fost lemn la cele patru cabane a ars. Nu au fost victime", a mai spus sursa citată.

Două dintre cabanele arse din Straja se aflau încă în faza de construcţie, iar alte două erau funcţionale. Unul dintre proprietari susţine că avea circa 50 de locuri de cazare.

Staţiunea Straja se află la şapte kilometri de Lupeni şi la circa 25 de kilometri de Petroşani, localitate în care se află detaşamentul de pompieri. La Uricani, la circa 17 kilometri de Straja, există o autospecială de pompieri pregătită să intervină în zona vestică a Văii Jiului, respectiv în oraşele, Uricani, Lupeni şi Vulcan.

Staţiunea Straja nu are canalizare şi alimentare cu apă, iar construcţiile hoteliere sunt foarte apropiate una de cealaltă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici