Patru medalii la Balcaniada de Geografie pentru lotul olimpic al României

Toţi cei patru elevi din echipa României la prima ediţie a Olimpiadei Balcanice de Geografie au obţinut medalii, şi anume trei medalii de aur şi una de argint, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

773 afișări
Imaginea articolului Patru medalii la Balcaniada de Geografie pentru lotul olimpic al României

Patru medalii la Balcaniada de Geografie pentru lotul olimpic al României (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Performanţa a fost realizată de următorii elevi: Anca-Maria Rădulescu (Colegiul Naţional "Ion C. Brătianu" din Piteşti), Ionel-Alexandru Petruşcă (Colegiul Naţional "Ion Minulescu" din Slatina) şi Andrei Tudor Suciu (Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti) - medalii de aur, respectiv Irina-Andrada Crăciun (Colegiul Naţional "Mircea Cel Bătrân" din Constanţa) - medalie de argint.

Toţi componenţii echipei României sunt elevi în clasa a XII-a.

Selecţia lotului s-a realizat pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie, desfăşurată în aprilie 2015, la Cluj-Napoca.

La această primă ediţie a Balcaniadei de Geografie, desfăşurată între 24 şi 30 iunie la Belgrad, au participat 28 de competitori din şase ţări. Fiecare lot a fost alcătuită din patru elevi şi doi lideri (profesori coordonatori). În conformitate cu regulamentul Olimpiadei Balcanice, ţara gazdă poate înscrie două echipe în concurs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici