Patru medalii şi locul 3 în Europa pentru lotul feminin de matematică al României

România s-a clasat pe locul al treilea, cu două medalii de aur şi câte una de argint şi bronz, la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, care s-a desfăşurat în perioada 14 - 20 aprilie la Minsk, informează Ministerul Educaţiei.

205 afișări
Imaginea articolului Patru medalii şi locul 3 în Europa pentru lotul feminin de matematică al României

Patru medalii şi locul 3 în Europa pentru lotul feminin de matematică al României (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Lotul olimpic naţional a fost compus din patru eleve de la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală. Simona Diaconu (clasa a XII-a) şi Ioana Teodorescu (clasa a X-a) au cucerit medalii de aur, Marina Romina Ivan (clasa a XII-a) - medalie de argint, iar Raluca Cobzaru (clasa a XI-a) - medalie de bronz. Simona Diaconu a participat pentru a patra oară la această olimpiadă, fiind medaliată de fiecare dată cu aur, iar Marina Romina Ivan pentru a doua oară, obţinând şi o medalie de bronz anul trecut.

Echipa României a fost însoţit de profesorii coordonatori Csapó Hajnalka şi Mihai Bălună.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) este un concurs internaţional similar ca structură cu Olimpiada Internaţională de Matematică (două probe scrise susţinute în două zile consecutive). Conform regulamentului competiţiei, o echipă este formată din patru eleve.

La ediţia din acest an au participat 30 de ţări, România plasându-se pe locul al III-lea în clasamentul pe medalii.

Ediţiile precedente au avut loc în Marea Britanie (2012), Luxemburg (2013) şi Turcia (2014), rezulatele elevilor români incluzând de fiecare dată patru medalii: o medalie de aur şi trei de argint, în 2012, o medalie de aur, două de argint şi una de bronz, în 2013, şi două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz, în 2014 şi 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici