Patru muncitori care lucrau pe şantierul Catedralei Neamului, răniţi după ce au căzut de la înălţime

Patru muncitori care lucrau pe şantierul Catedralei Neamului au fost răniţi după ce au căzut, miercuri, de la înălţime, fiind transportaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi Spitalul Elias, a declarat pentru MEDIAFAX coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa.

770 afișări
Imaginea articolului Patru muncitori care lucrau pe şantierul Catedralei Neamului, răniţi după ce au căzut de la înălţime

Patru muncitori care lucrau pe şantierul Catedralei Neamului, răniţi după ce au căzut de la înălţime (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Constantin Stoica, a spus că accidentul de muncă a avut loc miercuri, în jurul orei 10.30, după ce armătura aferentă unei grinzi din radierul Catedralei Mântuirii Neamului a căzut şi a prins sub ea patru muncitori ai societăţii Bogart.

"Doi dintre muncitori au ieşit singuri de sub armătura căzută şi au avut nevoie doar de îngrijiri medicale la faţa locului din partea unui echipaj SMURD. Ceilalţi doi muncitori au fost scoşi imediat de sub armătură de către colegii de muncă şi transportaţi de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale, iar în prezent sunt în afara oricărui pericol", a mai spus preotul Constantin Stoica.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, în momentul producerii accidentului, muncitorii purtau echipamentul obligatoriu de protecţie, iar responsabilii cu protecţia, securitatea şi sănătatea muncii ai Patriarhiei Române şi ai societăţii Bogart erau prezenţi pe şantier.

"Patriarhia Română se roagă pentru sănătatea muncitorilor implicaţi în acest accident şi va continua să supravegheze constructorul în asigurarea standardelor de protecţie a muncii, obligaţie care îi revine prin contractul de execuţie a lucrărilor încheiat", a adăugat preotul Constantin Stoica.

Echipajele medicale venite la faţa locului le-au acordat muncitorilor răniţi primele îngrijiri medicale, iar doi dintre aceştia au fost transportaţi la spitalele Elias şi Bagdasar-Arseni, pentru investigaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici