Patru nave militare NATO vor sosi la Constanţa, pentru activităţi cu militarii români

Patru nave militare NATO care fac parte din Gruparea Navală de Luptă Împotriva Minelor Marine vor face o escală în Portul Constanta, începând de joi şi până în 21 iulie, urmând să participe la activităţi comune cu militarii români.

282 afișări
Imaginea articolului Patru nave militare NATO vor sosi la Constanţa, pentru activităţi cu militarii români

Patru nave militare NATO vor sosi la Constanţa, pentru activităţi cu militarii români

Potrivit reprezentanţilor Statului Major al Forţelor Navale, gruparea care va sosi la Constanţa este comandată de comandorul Giovanni Piegaja (Fortele Navale Italiene) şi este alcătuită din navele ITS Aviere (Italia, nava comandant a grupării), ITS Rimini (Italia), TCG Akcay (Turcia) şi HMS Chiddingfold (Marea Britanie).

Navele vor acosta în Portul Constanţa joi, iar pentru ziua următoare sunt programate activităţi de instruire în comun ale militarilor români şi străini în port, primiri ale delegaţiei oficiale la Comandantul Flotei şi la Prefectura Constanţa.

Navele grupării SNMCMG-2 vor pleca din Portul Constanţa în 21 iulie, pentru a desfăşura exerciţii pe mare, împreună cu dragoarele de mine Locotenent Lupu Dinescu şi Sublocotenent Alexandru Axente, fregata Regina Maria şi un elicopter Puma Naval.

Conform sursei citate, misiunea SNMCMG-2 în Marea Neagră vizează sporirea securităţii maritime în zonă. Navele au mai vizitat Portul Burgas din Bulgaria, desfăşurând exerciţii în comun cu marinarii militari români şi bulgari.

Gruparea navală SNMCMG-2 este o forţă multinaţională integrată, aflată în compunerea Comandamentului NATO Mritim Aliat şi specializată în operaţiunii de minare-deminare, pentru asigurărarea siguranţei navigaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici