Patru noi motociclete de intervenţie urbană SMURD sunt disponibile în Bucureşti

Patru noi motociclete SMURD, necesare acordării primului ajutor în cazul accidentelor produse în zonele aglomerate din Capitală, au fost plasate, de la începutul săptămânii, în punctele- cheie ale oraşului, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti.

1668 afișări
Imaginea articolului Patru noi motociclete de intervenţie urbană SMURD sunt disponibile în Bucureşti

Patru noi motociclete de intervenţie urbană SMURD sunt disponibile în Bucureşti (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Având în vedere că prioritatea noastră este reprezentantă de creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, începând cu data de 1.03.2016, în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dealul Spirii Bucureşti- Ilfov sunt operaţionalizate alte patru motociclete de intervenţie urbană SMURD", au precizat reprezentanţii ISU. În anul 2011, alte două motociclete de intervenţie urbană au început să fie utilizate în cazul incidentelor din Bucureşti.

Noile motociclete vor fi folosite ca primă intervenţie medicală şi vor fi amplasate în zonele din oraş în care există un trafic intens sau în care accesul este limitat. Astfel, motocicletele de intervenţie urbană vor staţiona în zonele Piaţa Unirii, Lujerului, Piaţa Victoriei, Pasaj Băneasa, Obor sau Dristor. "Acest fapt va conduce la micşorarea timpului de răspuns şi asigurarea primului ajutor calificat victimelor până în momentul în care, în sprijin, va ajunge o ambulanţă cu capacitate de transport", mai spune ISU.

În momentul în care în pieţele sau staţiile RATB din apropierea zonelor în care staţionează motocicletele are loc un incident, motocicletele de intervenţie urbană sunt trimise să acorde primul ajutor la faţa locului, până la sosirea ambulanţei. Cele patru noi motociclete au intrat în dotarea ISU Bucureşti în luna octombrie a anului trecut.

De asemenea, au fost achiziţionate şi 23 de echipamente speciale de protecţie pentru personalul care va utiliza motociletele în timpul intervenţiilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici