Patru poliţişti români, medaliaţi la Kabul de şeful EUPOL Afganistan

Patru ofiţeri români de poliţie din Misiunea EUPOL Afganistan au primit, miercuri, la Kabul, medalia de serviciu, care le-a fost înmânată de către Karl Åke Roghe, şeful Misiunii, informează Ministerul Afacerilor Interne.

176 afișări
Imaginea articolului Patru poliţişti români, medaliaţi la Kabul de şeful EUPOL Afganistan

Patru poliţişti români, medaliaţi la Kabul de şeful EUPOL Afganistan (Montaj foto)

Şeful EUPOL Afganistan i-a felicitat pe poliţiştii români pentru "contribuţia adusă la îndeplinirea obiectivelor misiunii şi implicarea activă în demersurile demarate de Uniunea Europeană pentru securitatea internaţională", arată sursa citată.

În cadrul aceleiaşi ceremonii, mai mulţi membri ai misiunii EUPOL, printre care şi un ofiţer de poliţie român, au primit diplome de apreciere din partea şefului Districtului 9 de Poliţie din Kabul, colonel Najibullah Samsoor, pentru "buna cooperare în domeniul securităţii interne", mai precizează MAI.

Misiunea de poliţie a Uniunii Europene în Afganistan (EUPOL) a fost inaugurată la 17 iunie 2007 şi vizează acordarea de sprijin guvernului din Afganistan, pentru crearea şi consolidarea unei forţe poliţieneşti în măsură să contribuie la asigurarea păcii, a securităţii şi a siguranţei.

În prezent, potrivit MAI, în teatrul de operaţiuni din Afganistan se află 18 poliţişti români, care desfăşoară activităţi de pregătire profesională, îndrumare şi consiliere a poliţiştilor afgani din cadrul Ministerului Afgan de Interne, Ministerului de Justiţie şi Parchetului General.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici