Patru români au decedat într-un accident de autocar în Bulgaria. Echipa de medici aduce 5 persoane rănite în ţară

Un autocar înmatriculat în România, la bordul caruia se aflau 25 de pasageri, dintre care şapte cetăţeni turci, iar restul români, a fost implicat sâmbătă dimineaţa intr-un accident rutier în Bulgaria. Patru români au murit, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

1524 afișări
Imaginea articolului Patru români au decedat într-un accident de autocar în Bulgaria. Echipa de medici aduce 5 persoane rănite în ţară

Sursa foto: Twitter

UPDATE: Potrivit DSU, în urma evaluării medicale realizate de către echipa medicală din România la unitatea spitalicească din Bulgaria s-a decis transferul a cinci pacienţi români la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca.

La spitalul din Bucureşti se vor continua îngrijirile medicale ale acestor pacienţi.

Transferul pacienţilor români se va realiza cu elicoptere SMURD aflate în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie.

Un elicopter s-a deplasat în Bulgaria cu echipa medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca iar alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, pentru preluarea pacienţilor români.

Potrivit DSU, accidentul s-a produs sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 01:30, între satul Kutsina şi Polikraishte (Regiunea Veliko Tarnovo).

Conform datelor preliminare, din cei 25 de pasageri de naţionalitate română şi turcă, 9 sunt internaţi într-o unitate spitalicească din Bulgaria.

În urma accidentului, 4 români au fost declaraţi decedaţi.

„La nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală Bucureşti care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca în vederea evaluării şi planificării unei eventuale preluări şi transport de pacienţi către România. Totodată, în funcţie de evoluţia situaţiei, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienţilor români. De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internaţi pacienţii români”, transmite DSU.

La acest moment, echipa medicală din România evaluează din punct de vedere medical starea pacienţilor, alături de echipa medicală bulgară.

Potrivit presei bulgare, autocarul a ratat virajul în apropiere de satul Kutsina şi a lovit o maşină înmatriculată în Veliko Târnovo, oprită la unul dintre turnicheţi. Novinite.com relatează că autocarul s-a lovit apoi de partea dreaptă şi de un copac de pe marginea drumului. Trei dintre pasageri au murit pe loc.

Victimele sunt în curs de investigaţii medicale la spitalul din Veliko Târnovo, potrivit sursei citate.

Cei trei pasageri din satul Draganovo, aflaţi în maşină, nu au fost răniţi.

Testele de alcoolemie făcute şoferilor turci au fost negative.

După cercetări şi interogatorii, poliţiştii bulgari vor clarifica din ce cauză s-a produs accidentul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici