Patru suspecţi în cazul taximetristului sibian găsit mort în portbagajul maşinii, audiaţi

Patru persoane suspectate în cazul taximetristului găsit mort în maşina sa, la limita dintre judeţele Sibiu şi Braşov, sunt audiate, miercuri seară, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

780 afișări
Imaginea articolului Patru suspecţi în cazul taximetristului sibian găsit mort în portbagajul maşinii, audiaţi

Patru suspecţi în cazul taximetristului sibian găsit mort în portbagajul maşinii, audiaţi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Adriana Şandru, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că patru persoane sunt audiate, fiind suspectate în cazul taximetristului găsit mort în maşina sa, la limita dintre judeţele Sibiu şi Braşov.

Şandru a afirmat că procurorii urmează să stabilească ce au făcut cele patru persoane în noaptea crimei.

Procurorii sibieni au anunţat că vor oferii detalii din anchetă în cursul serii de miercuri, după primele audieri ale suspecţilor.

Taximetristul, dat dispărut de Poliţia Sibiu, a fost găsit mort, sâmbătă dimineaţă, în maşina sa, la limita dintre judeţele Sibiu şi Braşov. Reprezentanţii firmei de taximetrie la care lucra bărbatul declarau, sâmbătă, că taximetristul anunţase, joi dimineaţă, prin staţie că pleacă la Făgăraş. Ei spuneau că acesta era într-o staţie de taxi din centrul Sibiului, iar în jurul orei 3.30-4.00 a anunţat că pleacă spre Făgăraş cu doi bărbaţi şi o femeie. Potrivit surselor citate, taximetristul lucra la firmă de peste zece ani.

Ulterior, familia nu a mai reuşit să ia legătura cu el, iar soţia acestuia a alertat Poliţia din Sibiu. Familia taximetristului spunea că nu crede că acesta a fost ucis pentru bani, întrucât asupra bărbatului s-au găsit 400 de lei şi lanţul de aur pe care îl purta la gât.

Ancheta a fost preluată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, prim-procurorul Adriana Şandru declarând că, în urma stabilirii orei exacte a decesului, specialiştii au concluzionat că bărbatul a fost ucis în judeţul Sibiu.

Potrivit acesteia, taximetristul a fost găsit mort în portbagajul maşinii sale, de către doi ciobani care au anunţat Poliţia. Maşina era împotmolită pe un câmp din zona localităţii braşovene Recea.

"Moartea a fost urmare a strangulării cu o parte din centura de siguranţă a autoturismului. Era decupată o parte din centura de siguranţă. Alte leziuni nu au fost găsite", declara prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Adriana Şandru spunea că Poliţia a obţinut imagini video de pe camerele de supraveghere din zona centrală a municipiului Sibiu, dar şi din benzinăriile de pe marginea drumului Sibiu-Braşov, acestea fiind studiate.

Procurorii sibieni au stabilit că taximetristul a preluat patru persoane din staţia de taxi din Sibiu, şi nu trei, cum s-a crezut iniţial, cei patru fiind consideraţi suspecţi, iar pentru doi dintre ei au fost făcute portrete-robot.

Procurorul criminalist Ioan Boţoc de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în urma analizării imaginilor video din zona centrală a municipiului Sibiu şi după audierea martorilor s-a stabilit că taximetristul a preluat patru persoane din staţia de taxi, şi nu trei, cum s-a crezut iniţial, cei patru fiind suspecţi.

Întrebat despre semnalmentele suspecţilor, el a precizat că sunt trei bărbaţi şi o femeie.

"Nu pot oferi prea multe detalii. General, se pare că sunt trei bărbaţi şi o femeie. Bărbaţii - în jur de 30 de ani, iar femeia un pic mai coborâtă vârsta. Nu avem prea multe semnalemente şi nici nu le-aş putea da. La momentul oportun le vom da publicităţii", a spus Ioan Boţoc, care a afirmat că poliţiştii fac anumite verificări şi, dacă nu vor avea succes astfel, vor cere ajutorul mass-media şi al populaţiei pentru identificarea autorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici