Patru tone de droguri confiscate, în valoare de 625 de milioane lei, au fost distruse de poliţie

Patru tone de droguri în valoare de 625 de milioane de lei au fost distruse de Poliţie Română în perioada 13-14 decembrie, printre stupefiantele incinerate numărându-se şi cea mai mare captură de cocaină din 2016, de 2,5 tone, informează IGPR. Drogurile au fost confiscate în perioada 2003-2018.

837 afișări
Imaginea articolului Patru tone de droguri confiscate, în valoare de 625 de milioane lei, au fost distruse de poliţie

Patru tone de droguri confiscate, în valoare de 625 de milioane lei, au fost distruse de poliţie

Este vorba de cocaină, heroină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, etnobotanice, M.D.M.A. (n.r. – Ecstasy) şi bunuri care poartă urme de droguri, care au fost distruse cu sprijinul unui operator autorizat.

Drogurile distruse au făcut obiectul confiscărilor din perioada 2003-2018, în cadrul a 634 de dosare penale instrumentate de către Poliţia Română, împreună cu procurorii DIICOT, soluţionate definitiv de către instanţele de judecată.

„Cele mai semnificative capturi de substanţe stupefiante ce au fost distruse sunt 2,5 tone de cocaină şi 323 de kilograme de heroină, confiscate în dosare penale constituite în anul 2016”, se arată în comunicatul IGPR.

În 2016, o cantitate de 2,5 tone de cocaină, care era transportată în mod disimulat în containere transoceanice, a f ost confiscată de Poliţia Română şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminaliate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Potrivit legii, distrugerea drogurilor se efectuează periodic, prin incinerare sau prin alte mijloace adecvate, de către o societate autorizată, în prezenţa unei comisii formată din: un specialist din cadrul formaţiunii centrale a IGPR specializată în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, gestionarul camerei de corpuri delicte a aceleiaşi unităţi, judecătorul delegat cu executarea şi câte un reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog şi al Ministerului Mediului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici