Patru turişti din Olt, blocaţi în zăpadă pe Transalpina, după ce s-au aventurat cu maşina pe un drum închis

Patru tineri din judeţul Olt au rămas blocaţi în zăpadă după ce s-au aventurat cu maşina pe un drum închis circulaţiei, pe Transalpina, fără să aibă cauciucuri de iarnă. Turiştii au fost salvaţi de jandarmii montani şi salvamontişti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

675 afișări
Imaginea articolului Patru turişti din Olt, blocaţi în zăpadă pe Transalpina, după ce s-au aventurat cu maşina pe un drum închis

Patru turişti din Olt, blocaţi în zăpadă pe Transalpina, după ce s-au aventurat cu maşina pe un drum închis

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj, Alin Ivan, autoturismul cu patru persoane la bord a rămas înzăpezit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe DN 67 C - Transalpina, în judeţul Gorj. Tinerii se întorceau din staţiunea Voineasa, judeţul Vâlcea şi au ignorat faptul că drumul era închis în judeţul Gorj, restricţia fiind semnalizată cu indicatoare.

„Jandarmeria Gorj a primit un apel la 112 (…) prin care se solicita sprijin pe DN 67 C - Transalpina, unde patru tineri care se aflau într-un autoturism rămăseseră înzăpeziţi, sectorul de drum fiind închis circulaţiei publice prin indicatoare rutiere. La faţa locului, un echipaj de jandarmi montani şi un echipaj Salvamont au deblocat autoturismul din zăpadă şi au împrumutat şi montat pe autoturism lanţurile din dotare, pentru a se putea relua deplasarea şi a se putea reîntoarce în Rânca", a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, Alin Ivan.

Potrivit acestuia, tinerii nu erau echipaţi corespunzător pentru zona montană, aveau adidaşi şi geci uşoare, iar autoturismul, înmatriculat în Spania, era echipat cu cauciucuri de vară.

De altfel, înainte de a suna la 112, pentru a putea debloca autoturismul, aceştia au tăiat centurile de siguranţă încercând să le utilizeze în loc de lanţuri.

Cele patru persoane şi autoturismul lor au fost duşi în siguranţă, de echipajele sosite în sprijin, până la Rânca, ulterior cei patru tineri putând continua deplasarea spre Caracal, judeţul Olt.

CNAIR a anunţat, încă de luni, închiderea circulaţiei rutiere pe Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, din cauza căderilor abundente de zăpadă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici