Patru unităţi şcolare din Cluj şi cinci din judeţul Hunedoara sunt închise/ Cursuri suspendate, marţi şi miercuri, în şcolile din Argeş, Alba şi Prahova

Patru unităţi şcolare din judeţul Cluj sunt închise atât din cauza frigului, cât şi a unor defecţiuni apărute la sistemele de încălzire ale acestora, în timp ce în judeţul Hunedoara cinci şcoli au activitatea suspendată, transmit corespondenţii MEDIAFAX.

2313 afișări
Imaginea articolului Patru unităţi şcolare din Cluj şi cinci din judeţul Hunedoara sunt închise/ Cursuri suspendate, marţi şi miercuri, în şcolile din Argeş, Alba şi Prahova

Patru unităţi şcolare din Cluj şi cinci din judeţul Hunedoara sunt închise

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj a anunţat că luni şi marţi vor fi închise, total sau parţial, patru unităţi şcolare din judeţ atât din cauza vremii nefavorabile, cât şi a unor defecţiuni apărute la sistemele de încălzire ale acestora.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de ISJ Cluj, vor fi închise parţial o grădiniţă şi parterul unei şcoli unde învaţă elevii din învăţământul preşcolar.

"Luni vor fi închise două unităţi şcolare în judeţul Cluj, cele din comunele Mărişel şi Măguri Răcătău din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. De asemenea, luni şi marţi, vor fi închise parţial, din pricina unor defecţiuni apărute la sistemele de încălzire, alte două unităţi de învăţământ: Grădiniţa Jucu de Mijloc şi Şcoala din Luna (fiind afectat parterul clădirii, unde învaţă elevii din nivelul preşcolar, respectiv clasele de la nivelul pregătitoare până la clasa a III-a)”, se arată în comunicat.

În judeţul Hunedoara, cinci şcoli au activitatea suspendată, luni şi marţi, din cauza temperaturilor scăzute şi de “specificul fiecărei unităţi şcolare”, celelalte şcoli desfăşurând programul normal.

Potrivit unui anunţ al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, având în vedere faptul că judeţul Hunedoara nu se află sub cod de viscol sau ninsori şi nu sunt drumuri închise, s-a luat hotărârea suspendării cursurilor în doar cinci unităţi de învăţământ. În cele cinci şcoli sunt înscrişi aproape 2.500 de elevi.

"Ţinând cont de temperaturile scăzute, precum şi de specificul fiecărei şcoli, la solicitarea conducerilor unităţilor de învăţământ s-a aprobat suspendarea cursurilor pentru cinci şcoli: Şcoala Gimnazială nr. 5 Vulcan, în zilele de luni şi marţi, şcolile Primare Păuliş şi Sulighete care aparţin de Şcoala Gimnazială Şoimuş - în ziua de luni, Şcoala Gimnazială Romos, în zilele de luni şi marţi şi Colegiul Naţional Pedagogic "Regina Maria" Deva - în ziua de luni, 9 ianuarie 2017”, se arată în anunţul ISJ Hunedoara.

Marie Ştefănie, inspectorul şcolar general al IŞJ Hunedoara, a declarat că decizia a fost luată în urma solicitării conducerilor şcolilor.

“Sunt probleme legate de asigurarea agentului termic în şcoli. De exemplu, la una din şcoli centrala termică este defectă şi se fac demersuri pentru urgentarea reparării acesteia, iar la altele centralele termice sunt mai vechi şi directorii au considerat că nu fac faţă temperaturilor din această perioadă”, a spus Ştefănie.

Cursurile pierdute în zilele cu activitate suspendată vor fi recuperate până la sfârşitul semestrului.

Reţeaua şcolară din judeţul Hunedoara cuprinde 284 de unităţi, 111 dintre acestea având personalitate juridică.

Cursuri suspendate, marţi şi miercuri, în şcolile din Argeş, Alba şi Prahova

Cursurile vor fi suspendate, marţi şi miercuri, în şcolile din Argeş şi în unele localităţi din judeţul Alba, iar în Prahova măsura a fost anunţată doar pentru marţi, ca urmare a temperaturilor scăzute, transmit corespondenţii MEDIAFAX.

Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă Argeş a decis, luni, suspendarea cursurilor, marţi şi miercuri, în toate unităţile preuniversitare de învăţământ din judeţ, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a posibilităţilor de deplasare a copiilor.

Cursurile şcolare au fost iniţial suspendate pentru luni în cazul a patru unităţi de învăţământ din localitatea argeşeană Vedea, iar apoi autorităţile au decis ca toate grădiniţele, şcolile şi liceele din judeţ să fie închise marţi şi miercuri.

"Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă Argeş a decis ca în zilele de marţi şi miercuri toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ să fie închise", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, inspectorul general al ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu.

Cu excepţia a trei grădiniţe şi o şcoală, toate din comuna argeşeană Vedea, dar şi alte două şcoli din Leordeni, luni în unităţile de învăţământ din Argeş s-au desfăşurat ore de curs conform programului normal. Mulţi dintre părinţi au refuzat, însă, să-şi lase copiii la şcoală, de teamă să nu se îmbolnăvească.

În judeţul Alba, cursurile şcolare vor fi suspendate, marţi şi miercuri, în oraşul Câmpeni din Munţii Apuseni, unde învaţă 2.357 de elevi şi preşcolari, din cauza gerului şi a drumurilor impracticabile.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Alba, Marcela Dărămuş, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că, dimineaţă, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Câmpeni şi Primăria acestui oraş au cerut suspendarea cursurilor pentru două zile.

Această decizie a fost luată după ce meteorologii au anunţat vreme geroasă, dar şi din cauza drumurilor impracticabile, având în vedere că la cele două licee din Câmpeni învaţă foarte mulţi navetişti, din multe localităţi ale Munţilor Apuseni, care vin de la zeci de kilometri. La Câmpeni învaţă peste 2.300 de elevi şi preşcolari.

Cursurile şcolare au fost suspendate, luni, în peste zece unităţi de învăţământ din Alba, din localităţile Şibot, Săliştea, Scărişoara şi Bistra, unde învaţă peste 340 de elevi. La unele unităţi de învăţământ din Săliştea, Şibot şi Bistra cursurile vor fi suspendate, marţi şi miercuri, din cauză că nu se poate asigura o încălzire corespunzătoare a claselor.

Inspectorul şcolar general a ISJ Alba a adăugat că numărul instituţiilor de învăţământ unde se suspendă cursurile poate creşte, în funcţie de deciziile pe care le iau comitetele locale de situaţii de urgenţă şi administraţiile locale.

În judeţul Prahova, toate unităţile de învăţământ vor fi închise, marţi, decizia fiind luată luni, în cadrul Comandamentului de Urgenţă.

Potrivit Prefecturii Prahova, unităţile de învăţământ din Prahova vor fi închise, marţi, din cauza codului portocaliu de ger.

"Mâine (marţi - n.r.) toate şcolile închise. Deplasare la şcoală se face dimineaţa, iar dimineaţa sunt minus 16 grade, e frig şi e o măsură de prevenţie pentru a nu risca îmbolnăvirea”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, prefectul judeţului Prahova, Daniel Ştefan.

Potrivit acestuia, decizia a fost luată la propunerea Inspectoratului Şcolar Prahova.

"Pentru miercuri vedem care e prognoza meteo. Nu se anunţă încă un cod. Deocamdată am luat hotărârea de a închise şcolile doar pentru mâine (mari - n.e.) pentru că e cod de ger”, a adăugat Daniel Ştefan.

În Prahova, sunt 220 şcoli şi 40 de grădiniţe, în care învaţă 108.000 copii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici