Paul Arne Wagner, jurnalistul german amendat la mitingul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei, a câştigat procesul cu jandarmeria

Jurnalistul german care a fost amendat de jandarmi la protestul din Piaţa Victoriei din 10 august 2018 deoarece nu ar fi avut un comportament adecvat la miting şi nu a dovedit cu un document oficial că este reprezentant al presei a câştigat în instanţă anularea procesului-verbal.

4853 afișări
Imaginea articolului Paul Arne Wagner, jurnalistul german amendat la mitingul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei, a câştigat procesul cu jandarmeria

Jurnalistul german amendat la mitingul din Piaţa Victoriei a câştigat procesul cu jandarmeria

Decizia de la fond a fost a magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1 din Bucureşti, din 20 februarie, în care se arată că este anulat procesul verbal prin care a fost amendat jurnalistul.

Ulterior, Tribunalul Bucureşti a respins apelul Jandarmeriei Bucureşti, prin urmare, jurnalistul este scutit definitiv de amendă.

Jurnalistul german Paul Arne Wagner a fost amendat cu 500 de lei la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei din 2018 deoarece nu ar fi avut un comportament adecvat la miting şi nu a dovedit cu un document oficial că este reprezentant al presei.

„Jandarmeria Română sancţionează comportamentul necorespunzător pe care îl manifestă o persoană, indiferent de calitatea acesteia. Cel în cauză a forţat dispozitivul de jandarmi aflat la trecerea de pietoni de pe Bulevardul Aviatorilor, motiv pentru care s-a procedat la ridicarea acestuia şi conducerea la Secţia de Poliţie unde a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 500 lei”, au precizat reprezentanţii Jandameriei din Capitală la acel moment.

De asemenea, sursa citată mai arată că, deşi Paul Arne Wagner a susţinut că este jurnalist, nu a făcut dovada cu un document oficial care să ateste această calitate.

La rândul său, jurnalistul s-a întrebat, pe pagina sa de Facebook, de ce Jandarmeria a creat „diversiune şi haos”, deşi protestatarii s-au dovedit paşnici în peste 500 de zile de manifestări.

„Am fost acuzat de lucruri contradictorii, diferite de la jandarm la jandarm, minciuni, cum că i-aş fi agresat şi tot aşa. Apoi ceva ciudat s- aîntâmplat, şi au încercat să mă facă să semnez un avertisment "că să nu primesc amendă". Şi să plec. Dar eu nu am fost lăsat nici măcar să îl citesc, aşa că nu am putut semna!”, a scris jurnalistul la acel moment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici