PCM vrea ca şi CJ Harghita să organizeze un referendum local privind înfiinţarea Ţinutului Secuiesc

PCM vrea ca şi Consiliul Judeţean Harghita, precum şi unele consilii locale din judeţul Mureş să adopte hotărâri legate de organizarea, în data de 11 martie 2012, a unui referendum local privind înfiinţarea Ţinutului Secuiesc.

211 afișări
Imaginea articolului PCM vrea ca şi CJ Harghita să organizeze un referendum local privind înfiinţarea Ţinutului Secuiesc

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef (Imagine: Vargyasi Levente)

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, şi liderul grupului consilierilor judeţeni PCM din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Kovacs Arpad Andras, au declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că reprezentanţii formaţiunii vor discuta cu cei ai UDMR pentru ca atât CJ Harghita, cât şi unele consilii locale din Mureş să adopte hotărâri precum cea aprobată de CJ Covasna, care a decis organizarea unui referendum local, în data de 11 martie 2012, privind modificarea limitelor teritoriale ale judeţului şi înfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale Ţinutul Secuiesc.

Kulcsar Terza Jozsef a apreciat că adoptarea acestei decizii de către CJ Covasna reprezintă "un succes foarte mare, după 20 de ani în care s-a discutat despre autonomia Ţinutului Secuiesc".

"Sper că prefectul UDMR Gyorgy Ervin, un om maghiar, nu va ataca această hotărâre. Este obligaţia dânsului să sprijine această problemă", a spus Kulcsar Terza.

Potrivit acestuia, PCM va cere ca şi CJ Harghita, precum şi unele consilii locale din Mureş să adopte decizii similare.

La rândul său, preşedintele fracţiunii PCM din Consiliul Judeţean (CJ) Harghita, Kovacs Arpad Andras, a spus că faptul că reprezentanţii UDMR şi PCM din cadrul CJ Covasna au ajuns la un consens şi au adoptat o astfel de hotărâre este un rezultat.

În plus, Kovacs a spus că grupul consilierilor judeţeni ai PCM din cadrul CJ Harghita va iniţia discuţii cu fracţiunea UDMR despre acest subiect, în aşa fel încât să se ajungă la o înţelegere şi să fie întocmit un proiect asemănător celui din Covasna, care să fie introdus repede pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean Harghita.

Consiliul Judeţean Covasna a adoptat luni un proiect de hotărâre cu privire la organizarea unui referendum local, în 11 martie 2012, privind modificarea limitelor teritoriale ale judeţului şi înfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale Ţinutul Secuiesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici