PE aprobă alocarea a 8,5 milioane de euro pentru România, după inundaţiile din 2014

Plenul Parlamentului European a aprobat, marţi, cu largă majoritate, propunerea Comisiei Europene privind alocarea a 8,5 milioane euro pentru România, pentru a compensa pagubele provocate de inundaţiile din 2014.

211 afișări
Imaginea articolului PE aprobă alocarea a 8,5 milioane de euro pentru România, după inundaţiile din 2014

PE aprobă alocarea a 8,5 milioane de euro pentru România, după inundaţiile din 2014 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Plenul Parlamentului European a aprobat, marţi, cu 667 de voturi "pentru", 31 "împotrivă" şi 11 abţineri, raportul referitor la propunerea de decizie a Parlamentului European şi a Consiliului privind mobilizarea Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene în vederea sprijinirii României, Bulgariei şi Italiei, afectate de inundaţiile din anul 2014.

Inundaţiile din lunile aprilie - mai 2014 au afectat 30 din cele 42 de judeţe ale României, iar cele din iulie - august 2014 au lovit regiunea Sud-Vest Oltenia. În cazul inundaţiilor din sud-vestul României, au fost avariate 2.300 de case, 20 de şcoli şi 11 biserici, iar mai multe diguri şi baraje au fost distruse. În total, peste 126.000 de români au fost afectaţi de viituriile din 2014.

Pe lângă cele 8,5 milioane de euro acordate României, raportul eurodeputatului PPE Siegfried Mureşan mai prevede acordarea a două milioane de euro pentru Bulgaria, respectiv, 56 de milioane de euro pentru Italia.

Sumele vor fi alocate din Fondul European de Solidaritate.

Propunerea Comisiei Europene a fost deja aprobată de Consiliu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici