Pedeapsă cu închisoarea pentru infracţiunea de ultraj asupra poliţiştilor

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, ordonanţa de urgenţă 198/2008 de modificare a Codului penal, cu amendamente, unul dintre acestea vizând înăsprirea pedepsei pentru infracţiunea de ultraj asupra poliţiştilor.

2271 afișări
Imaginea articolului Pedeapsă cu închisoarea pentru infracţiunea de ultraj asupra poliţiştilor

Pedeapsă cu închisoarea pentru infracţiunea de ultraj asupra poliţiştilor (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Astfel, lovirea sau orice acte de violenţă asupra poliţiştilor se va pedepsi cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, eliminându-se alternativa privind pedeapsa cu amendă.

Deputatul Lucian Bode a precizat, în plen, după vot, că această prevedere va duce la descurajarea acestor infracţiuni, iar procurorii nu vor mai avea motiv să propună pedeapsa de amendă.

Ordonanţa prevede majorarea cu jumătate a pedepselor pentru infracţiunile care sunt săvârşite asupra judecătorilor, procurorilor, organelor de cercetare penală, executor judecătoresc, jandarmi, poliţişti, militari.

Întrebuinţarea de cuvinte insultătoare, gesturi obscene, ameninţare la adresa judecătorilor, procurorilor, poliţist, jandarmilor aflaţi în exercitarea funcţiunii se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la un an.

Camera Deputaţilor este forul decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici