Video Pelerinajul Cuvioasei Parascheva de la Iaşi s-a încheiat; 300.000 de oameni s-au închinat la moaşte | VIDEO

Pelerinajul Cuvioasei Parascheva s-a încheiat luni dimineaţă în jurul orei 5. Raclele cu moaştele Cuvioasei Parascheva şi cu moaştele Sfintei Mironosiţe Tecla şi Întocmai cu Apostolii au fost purtate în procesiune în jurul Catedralei Mitropolitate şi mai apoi aşezate spre închinare în biserică.

465 afișări

Potrivit organizatorilor, aproximativ 300 de mii de persoane au trecut anul acesta pe la raclele sfinte, numărul fiind dublu faţă de anul trecut şi mai mare decât în ultimii cinci ani.

Ultimii pelerini s-au închinat la racele sfinte în jurul orei 4 dimineaţa. Printre ultimii sosiţi a fost şi un grup de 42 de persoane din Piteşti. S-au aşezat la rând luni dimineaţă, în jurul orei 2.

”Am plecat aseară de la ora şase din Piteşti şi am ajuns la 2 noaptea şi ne bucurăm. Am venit un grup de 42 de persoane. E bine, e prima dată când am ajuns şi îmi doream foarte mult”, a spus Maria.

“Am ajuns la 9 jumătate. Am venit foarte repede, foarte frumos şi foarte elegant, cu linişte, adevărat să simţim ce trebuia să simţim permanent. Da, printre ultimii, dar aşa am hotărât noi, grupul care am venit de la Piteşti. Sunt foarte bucuroasă că am reuşit să vin” , a spus o altă femeie.

“De 17 ani venim mereu, acum e a doua oară când trecem pe la raclă, am stat la rând de două ori. M-am rugat pentru sănătatea copiilor, pentru mine, pentru toată lumea, pentru toată România. Mă simt bine, liniştit şi curat”, a explicat Petrică, un bărbat din Braşov.

În jurul orei 4 şi jumătate raclele cu moaştele sfinte au fost ridicate de pe baldachin şi purtate pe umeri de un sobor de preoţi în jurul Catedralei Mitropolitane. Cel care a oficiat slujba de luni dimineaţă a fost Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Raclele sfinte au fost aşezate spre închinare înapoi în Catredrală, iar câteva zeci de persoane aşteptau deja să poată trece să lase un actatist şi o rugăciune.

“Aşa se spune că anul acesta au fost mai mulţi pelerini decât în ultimii patru-cinci ani. Credinţa oamenilor creşte din an în an, asta înseamnă că Dumnezeu a rânduit şi o vreme frumoasă în aceste zile ca să ne bucurăm, asta înseamnă că Dumnezeu şi sfinţii ne cheamă ca să îi cinstim”, a afirmat Dosoftei Şcheul, mare eclesiarh al Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Tecla şi Întocmai cu Apostolii de la mănăstirea Neamţ va mai rămâne la Iaşi spre închinare încă o perioadă de timp.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici