Penescu, Făcăleaţă, Serea şi Martiş, trimişi în judecată pentru corupţie

Acţionarul majoritar al Fotbal Club Argeş, Cornel Penescu, fostul director al firmei PIC, Liviu Făcăleaţă, fostul arbitru Ionică Serea şi arbitrul Marius Martiş au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, în stare de arest, pentru luare de mită şi, respectiv, complicitate la această infracţiune.

68 afișări
Imaginea articolului Penescu, Făcăleaţă, Serea şi Martiş, trimişi în judecată pentru corupţie

Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă (Imagine: Montaj Foto)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Piteşti îl acuză pe Gheorghe Cornel Penescu de dare de mită, pe Ionică Serea de luare de mită şi pe Liviu Ilie Făcăleaţă şi Marius Marian Martiş de complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în data de 18 martie 2009, Ionică Serea, în calitate de arbitru delegat de Comisia Centrală a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a primit efectiv suma de 21.000 de dolari (echivalentul a 15.960 de euro) de la Cornel Penescu, acţionar majoritar al Fotbal Club Argeş Piteşti.

"Banii au fost remişi înainte de disputarea meciului de fotbal dintre echipele Fotbal Club Argeş Piteşti şi Fotbal Club Steaua Bucureşti, programat a avea loc la data de 20 martie 2009, prin intermediul inculpaţilor Făcăleaţă Liviu Ilie şi Martiş Marius Marian, pentru ca echipa Fotbal Club Argeş Piteşti să obţină un rezultat favorabil în meciul pe care urma să-l dispute, pentru ca jucători din cadrul echipei gazdă să nu primească sancţiuni disciplinare (cartonaş galben sau cartonaş roşu) şi să fie aplicate astfel de sancţiuni fotbaliştilor din echipa Steaua Bucureşti", se arată într-un comunicat de vineri al DNA.

Procurorii au luat măsura aplicării sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând lui Penescu, Făcăleaţă, Serea şi Martiş, pentru ca instanţa să dispună confiscarea specială a banilor pretinşi şi primiţi cu titlu de mită.

Ionică Serea şi Marius Martiş Marius au fost arestaţi de Tribunalul Argeş la data de 30 aprilie. Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă au fost arestaţi de aceeaşi instanţă în 11 mai. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Argeş.

La instrumentarea acestui dosar procurorii au colaborat cu ofiţeri de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici