Penitenciarele vor fi scutite de la plata timbrului de mediu pentru autovehicule

Unităţile sistemului administraţiei penitenciare vor fi exceptate de la plata timbrului de mediu pentru autovehiculele utilizate, în baza unui proiect de lege adoptat, miercuri, de Guvern şi care va fi transmis spre dezbatere şi aprobare Parlamentului.

85 afișări
Imaginea articolului Penitenciarele vor fi scutite de la plata timbrului de mediu pentru autovehicule

Penitenciarele vor fi scutite de la plata timbrului de mediu pentru autovehicule (Imagine: Liviu Untaru/Mediafax Foto)

Sistemul administraţiei penitenciare în România este constituit din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi 47 de unităţi subordonate, considerate instituţii publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Scutirea de la plata timbrului se aplică în prezent autovehiculelor utilizate de forţele armate, forţele de securitate a statului, de poliţie, de jandarmerie, de poliţia de frontieră, de pompieri, precum şi celor destinate transportului preşcolarilor şi elevilor.

Guvernul arată, într-un comunicat, că măsura va contribui la degrevarea bugetului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Timbrul de mediu reprezintă suma datorată de către contribuabili pentru emisiile provenite de la autovehiculele din categoriile M1, M2,M3 (autovehicule cu patru roţi destinate transportului de persoane) şi N1, N2, N3 (autovehicule cu patru roţi destinate transportului de mărfuri). Sumele colectate din timbrul de mediu alimentează bugetul Fondului pentru mediu şi se utilizează de Administraţia Fondului pentru mediu în vederea finanţării programelor şi proiectelor pentru protecţia mediului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici