Pensionarii, primii care îşi plătesc taxele în 2020. Coadă la Primăria Galaţi, deşi oamenii se plâng că nu au primit pensiile

Peste o sută de gălăţeni s-au înghesuit la Direcţia de Taxe şi Impozite a Primăriei Galaţi, în prima zi a anului în care au fost deschise ghişeele de lucru cu publicul. Zeci de persoane au ajuns în faţa clădirii pe parcursul nopţii, deşi se plâng că nu au primit pensiile din luna ianuarie.

384 afișări

Zeci de gălăţeni, majoritatea pensionari, au format o coadă pe trotuarul din faţa sediului Direcţiei de Taxe şi Impozite a Primăriei Galaţi încă de la ora 5.00, deşi funcţionarii au început să lucreze cu publicul la ora 8.30.

Oamenii care au făcut noapte albă au spus că vor să scape rapid de taxele şi impozitele locale din acest an.

„De la cinci am venit, am fost prima. De grija lor am venit (n.r. de grija banilor), să scăpăm. E o grijă, la o pensie de şapte milioane... Restul trebuie să-l împărţim pe medicamente, alimente, cablu. Trebuie să-i dăm”, a explicat o gălăţeancă.

Primăria Galaţi îi îndeamnă pe cetăţeni să plătească taxele şi impozitele online, dar persoanele aflate pe trotuarul din faţa instituţiei gălăţene spun că preferă să stea la coadă.

„Am venit pentru datoriile pe care le avem, fiecare locuitor al Galaţiului. Am venit şi pentru bonificaţia Primăriei, dar şi scăpăm de datorii. Ne achităm şi după aia vedem ce mai facem. Avem şi grija banilor, dacă îi cheltuim nu mai avem cu ce să plătim taxele. Nu, nu am plătit niciodată online. Am 81 de ani şi o să plătesc până la sfârşit cum am plătit până acum. Am încredere în sistemul online, dar nu sunt atât de dotat”, a spus un pensionar în vârstă de 81 de ani.

Pensionarii au stat la coadă deşi nu au încasat încă pensiile din această lună.

„Suntem obişnuiţi să ne plătim datoriile pentru că cu statul nu trebuie să aveam a face. Să nu avem datorii la stat, dar statul dacă are datorii la noi, ne amână. Ne-a amânat acum cu pensiile, în loc să ne dea pensiile la 1, ne-a amânat până pe 10. Omul cu pumnul strâns, vine să dea datoria la stat. La ora 6 am venit aici, nu era noapte, era lumină”, s-a plâns un pensionar.

Reprezentanţii autorităţilor se declară mulţumiţi de faptul că gălăţenii vin să-şi achite obligaţiile fiscale încă din primele zile ale anului. Totuşi, contribuabilii sunt rugaţi să nu aglomereze ghişeele pentru a nu bloca instituţia.

„Cei care îşi plătesc taxele şi impozitele până la data de 31 martie vor beneficia de o bonificaţie de 10 la sută aplicată asupra impozitelor pe clădiri şi a mijloacelor de transport. Îi rugăm pe contribuabili să utilizeze întreaga perioadă, pot veni şi în alte zile decât în prima zi a anului. Taxele şi Impozitele locale au fost indexate cu indicele obligatoriu comunicat de Ministerul Finanţelor Publice de 4,6 la sută”, a declarat presei directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite a Primăriei Galaţi, Daniel Stadoleanu.

Persoanele care stau noaptea la coadă spun că vor să scape de o grijă şi să beneficieze de bonificaţia oferită de Primărie.

Conform prevederilor Codului Fiscal obligaţiile fiscale către bugetul local pot fi plătite cu bonificaţie până pe 31 martie. De reducerea de 10% beneficiază contribuabilii care plătesc integral taxele şi impozitele aferente anului 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici