Video Pentru femeile gravide care au noul coronavirus este mai sigur să fie monitorizate în spital

  • Imunitatea scăzută le face pe gravide vulnerabile în faţa coronavirusului
  • Femeile care alăptează sunt mai sensibile la noul coronavirus
  • Virusul SARS-CoV-2 nu se transmite de la mamă la făt
298 afișări

Studiile arată că femeile însărcinate sau cele care au născut de curând nu sunt mai vulnerabile în faţa noului coronavirus decât restul oamenilor. Până acum, cele mai multe dintre ele au avut simptome uşoare sau medii.

E recomandat însă pentru o femeie gravidă să fie monitorizată în spital. Medicul Marius Craina, de la Maternitatea Bega din Timişoara, îţi explică de ce.

Marius Craina, medic ginecolog: Să nu uităm că vorbim despre femei în stare de graviditate, care, chiar dacă este o stare fiziologică, presupune anumite modificări la nivelul aparatelor şi sistemelor. Una dintre ele este scăderea imunităţii pe perioada de gestaţie şi în perioada de alăptare.

Ideal este ca o femeie însărcinată, care a fost infectată cu noul coronavirus, să rămână în spital până se vindecă. Aşa, medicii pot interveni de urgenţă în caz de pericol.

Marius Craina, medic ginecolog: Să nu uităm să adăugăm şi riscurile sau efectele secundare pe care anumite tratamente le au sau le pot avea asupra organismelor. Orice fel de efect advers este adus la cunoştinţa personalului, care ia măsurile de rigoare.

Societatea britanică de obstetrică şi ginecologie a studiat cazurile mai mltor gravide cu COVID-19 şi a ajuns la concluzia că virusul nu se transmite de la mamă la făt.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici