Percheziţii DNA la IPJ Botoşani, în legătură cu concursuri de promovare în funcţie

Procurorii DNA Suceava fac, marţi, şapte percheziţii în sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Botoşani, pentru a ridica documente, într-un dosar privind fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2014-2015.

1246 afișări
Imaginea articolului Percheziţii DNA la IPJ Botoşani, în legătură cu concursuri de promovare în funcţie

Percheziţii DNA la IPJ Botoşani, în legătură cu concursuri de promovare în funcţie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Percheziţiile DNA desfăşurate, marţi, în şapte birouri ale IPJ Botoşani vizează un dosar privind suspiciuni de favorizare a unor ofiţeri la promovarea în funcţii de conducere şi execuţie la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciul Cazier.

Potrivit DNA - Serviciul Teritorial Suceava, marţi se desfăşoară percheziţii şi ridicări de documente la sediul Poliţiei Judeţene Botoşani, acţiunea vizând comiterea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie privind îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu în legătură cu organizarea de concursuri privind promovarea în funcţii de execuţie şi de conducere la nivelul unor servicii din cadrul IPJ Botoşani, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciul Cazier şi Evidenţă Operativă.

În acest dosar, există suspiciuni privind favorizarea unor ofiţeri la promovarea în funcţii de conducere şi execuţie, în detrimentul celorlalte cadre MAI participante la procedurile de selecţie.

Anterior, Direcţia Naţională Anticorupţie arăta, într-un comunicat de presă, că DNA Suceava face cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2014-2015.

Procurorii fac, în acest dosar, şapte percheziţii în sediul unei instituţii publice din municipiul Botoşani, preciza DNA.

Surse judiciare declarau, pentru MEDIAFAX, că instituţia publică este IPJ Botoşani, de unde anchetatorii ridică mai multe documente. Sursele citate precizau că percheziţiile vizează doar ridicarea de documente, fără a fi implicate persoane care să fie duse la audieri.

Procurorii sunt sprijiniţi în acest caz de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici