Percheziţii în biroul unui angajat de la AJFP Ialomiţa şi la o firmă, într-un dosar de evaziune

Poliţiştii fac percheziţii, miercuri, în biroul unui angajat de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Ialomiţa, la sediul unei firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune şi fapte de corupţie, prejudiciul produs fiind estimat la aproximativ două milioane de lei.

368 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în biroul unui angajat de la AJFP Ialomiţa şi la o firmă, într-un dosar de evaziune

Percheziţii în biroul unui angajat de la AJFP Ialomiţa şi la o firmă, într-un dosar de evaziune (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

"La data de 17 iunie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, efectuează şase percheziţii la sediul unei instituţii publice, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale şi locuinţele a trei persoane din judeţul Ialomiţa, bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi fapte de corupţie", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Anchetatorii ridică documente şi vor duce la audieri persoanele suspectate în acest caz, care vor da declaraţii la sediul Parchetului Tribunalului Ialomiţa.

Reprezentanţii societăţii comerciale din judeţul Ialomiţa la care au loc percheziţiile sunt suspectaţi că, în perioada 2012-2013, au creat circuite financiare fictive, pentru a nu plăti TVA aferentă comercilizării pe piaţa internă a unor produse cerealiere, achiziţionate de la unităţi economice cu comportament de tip "fantomă".

În acelaşi dosar este cercetat şi un funcţionar al AJFP Ialomiţa, care ar fi pretins de la administratorul societăţii comerciale mai multe bunuri, pentru a-i facilita unele avantaje fiscale.

Prejudiciul produs prin evaziune fiscală a fost estimat, până în prezent, la aproximativ două milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici