Percheziţii în Bucureşti, la persoane şi firme de pază suspectate de evaziune de 10 milioane de euro. Shelter Security ar fi folosit opt firme fantomă - surse

Zece percheziţii au loc, luni dimineaţă, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, fiind vizate locuinţele mai multor persoane şi sediile unor firme suspectate de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de pază şi securitate, prejudiciul în acest caz fiind de aproximativ 10 milioane de euro.

4005 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Bucureşti, la persoane şi firme de pază suspectate de evaziune de 10 milioane de euro. Shelter Security ar fi folosit opt firme fantomă - surse

Percheziţii în Bucureşti, la persoane şi firme de pază suspectate de evaziune de 10 milioane euro

UPDATE 12:05 - Shelter Security ar fi folosit în evaziune opt firme fantomă, fără angajaţi sau autorizaţii - surse

Firma Shelter Security ar fi implicat, în circuitul prin care a fost produsă o evaziune de aproximativ 10 milioane de euro, opt firme "fantomă", care nu aveau angajaţi pentru servicii de pază şi protecţie şi nici autorizaţie de la poliţie să ofere astfel de servicii, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că firma Shelter Security, care aparţine omului de afaceri Alin Ionescu, ar fi cooptat, timp de trei ani, serviciile unor alte societăţi de pază şi protecţie, pe motiv că nu ar face faţă numărului mare de clienţi.

Astfel, Shelter Security ar fi dat, în regim de subantrepriză, o parte din servicii către nouă firme, dintre care una ar fi reală, iar celelalte opt ar fi de tip "fantomă", acestea din urmă neavând angajaţi pentru pază şi protecţie şi nici autorizaţie de la poliţie să ofere astfel de servicii.

Firma Shelter Security ar fi înregistrat în contabilitatea societăţii, în perioada 2009-2012, achiziţii fictive de servicii de securitate şi pază în valoare de 103 milioane de lei, la care se adaugă TVA de 22,4 milioane de lei. În acest fel ar fi fost produs un prejudiciu bugetului de stat de 42,5 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, 80 de poliţişti de la Direcţia de Investigare a Fraudelor, de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, specialişti criminalişti şi SIAS (12 echipe), sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, fac, luni dimineaţă, zece percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, fiind vizate persoane şi societăţi comerciale suspectate de comiterea unor infracţiuni economice în domeniul serviciilor de pază şi securitate.

Percheziţiile se desfăşoară într-un dosar penal în care procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti fac cercetări pentru evaziune fiscală.

”În fapt, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii prestatoare de servicii de securitate şi pază ar fi creat un circuit infracţional format din zece societăţi comerciale prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive în perioada 2009-2012, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro”, arată sursa citată.

Astfel, în contabilitatea agentului economic vizat ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii, bugetul de stat fiind, în acest mod, prejudiciat cu aproximativ 10.000.000 de euro.

În urma percheziţiilor, 12 persoane vor fi duse la audieri.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, percheziţiile au loc la sediul firmei de pază ”Shelter Security”, care aparţine omului de afaceri Alin Ionescu, şi la locuinţele unor persoane fizice, prieteni şi angajaţi ai lui Ionescu.

Confom surselor citate, acesta şi-ar fi convins mai mulţi angajaţi şi prieteni să înfiinţeze firme pe numele lor, după care între ”Shelter Security” şi aceste societăţi, care în realitate ar fi fost controlate tot de Ionescu, au avut loc mai multe tranzacţii fictive de prestări servicii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici