PERCHEZIŢII în Bucureşti şi patru judeţe, la firme suspectate de evaziune de peste două milioane de euro. Sunt vizate şi primăriile din Voluntari şi Ştefăneştii de Jos

Poliţiştii fac, vineri, 31 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Buzău, Dâmboviţa şi Sibiu, la persoane şi firme din domeniul serviciilor de proiectare şi consultanţă în construcţii civile şi industriale suspectate de evaziune şi spălare de bani, prejudicul fiind estimat la două milioane de euro.

1445 afișări
Imaginea articolului PERCHEZIŢII în Bucureşti şi patru judeţe, la firme suspectate de evaziune de peste două milioane de euro. Sunt vizate şi  primăriile din Voluntari şi Ştefăneştii de Jos

PERCHEZIŢII în Bucureşti şi patru judeţe, la firme suspectate de evaziune de peste două milioane de euro (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 10:10 - Percheziţiile din Ilfov şi Dâmboviţa, şi la primăriile Voluntari, Ştefăneştii de Jos şi Hulubeşti

Percheziţii din judeţele Ilfov şi Dâmboviţa au loc şi la primăriile din Voluntari, Ştefăneştii de Jos şi Hulubeşti, în dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de două milioane de euro, au declarat vineri, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.

Potrivit surselor citate, în acest caz nu sunt vizaţii primarii din Voluntari şi Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, şi din Hulubeşti, judeţul Dâmboviţa, ci ar fi în atenţia anchetatorilor unii funcţionari.

Anchetatorii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti, fac cercetări în acest caz şi pun în executare 25 de mandate de aducere emise pe numele unor persoane suspectate că subcontractau lucrări unor firme fictive şi înregistrau achiziţii nereale, apoi transferau sume mari de bani în conturile mai multor societăţi de tip "fantomă", de unde îi retrăgeau.

"În fapt, mai multe persoane fizice şi juridice sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul serviciilor de proiectare şi consultanţă în construcţii civile şi industriale. Acestea sunt bănuite de subcontractarea de lucrări unor firme fictive şi înregistrarea unor achiziţii nereale, urmate de transferuri bancare prin conturile mai multor societăţi de tip fantomă, pentru ca sumele de bani să ajungă din nou în posesia lor", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Prejudiciul produs a fost estimat la două milioane de euro, reprezentând TVA şi impozit pe profit neachitat bugetului de stat.

La percheziţii participă 130 de poliţişti de la investigarea fraudelor şi investigaţii criminale din Poliţia Capitalei şi inspectoratele de poliţie ale judeţelor Ilfov, Buzău, Dâmboviţa şi Sibiu, acţiunea fiind făcută cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici