Video Percheziţii în canalizarea de la Gara de Nord din Bucureşti: Săbii, bani, droguri şi tablouri, găsite de procurorii DIICOT - FOTO, VIDEO

Poliţiştii şi procurorii DIICOT fac percheziţii, marţi, în canalizarea de la Gara de Nord din Capitală, pentru prinderea membrilor unei grupări de traficanţi de droguri, condusă de Florin Hora, cunoscut ca "Bruce Lee", 45 de persoane urmând să fie duse la audieri, potrivit unor surse din Poliţie.

10030 afișări

UPDATE - Săbii, bani, droguri şi tablouri, găsite în urma percheziţiilor în canalizarea de la Gara de Nord

Poliţiştii antidrog şi procurorii DIICOT au ridicat, marţi, după ce au descins în canalizarea care leagă Gara de Nord de Grozăveşti, săbii, droguri, bani şi mai multe tablori despre care se bănuieşte că ar fi fost furate, 77 de persoane fiind conduse la audieri, potrivit unor surse judiciare.

Conform anchetatorilor, poliţiştii şi procurorii au descins atât în canalizarea care leagă Gara de Nord de cartierul studenţesc Grozăveşti, cât şi la cinci adrese, între care şi o vilă care aparţine liderului oamenilor străzii, Florin Hora, zis Bruce Lee.

La percheziţii s-au găsit zece săbii, 3.000 lei, 30 de tablouri posibil furate, zece grame de heroină, un laptop, două unităţi de PC, 11 televizore, două DVD-uri, două flexuri, două bormaşini şi două ferăstraie electrice.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că acţiunea a vizat destructuratea unei grupări de traficanţi de droguri de mare risc, formată din persoane fără adăpost şi coordonată de Florin Hora, în vârstă de 41 de ani, un lider al oamenilor străzii.

Acesta este suspectat că ar fi înfiinţat o grupare de trafic de heroină, metadonă şi ecstasy, formată exclusiv din persoane fără adăpost, care stau în canalele din zona Gării de Nord.

"Reţeaua de traficanţi, formată din 23 de persoane, avea un stil de viaţă parazitar şi acţiona preponderent în zona Gării de Nord şi a cartierului Grozăveşti, fiind condusă de un bărbat, de 41 ani, bănuit că a obţinut folose materiale însemnate din activitatea ilicită", se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Hora ar fi acumulat o avere considerabilă, care i-ar fi permis chiar să-şi construiasă o vilă, acesta preferând însă să stea în continuare în canal, pentru a-şi putea coordona oamenii.

În plus, în urma percheziţiilor, poliţiştii au stabilit că şi unii dintre membrii grupării conduse de Florin Hora au o situaţie financiară bună, cu toate că locuiesc în canalizarea de la Gara de Nord. Aceştia şi-au amenajat în canal adevărate locuinţe de lux, cu canapele din piele şi televizoare de ultimă generaţie.

Într-o baracă amenajată de oamenii străzii, poliţiştii au descoperit şi o piscină improvizată, iar în canal s-a găsit un seif despre care se bănuieşte că era folosit pentru păstrarea bunurilor de valoare furate. 

Florin Hora şi alte 76 de persoane sunt audiaţi la sediul Secţiei 3 Poliţie.

La acţiune au participat poliţişti antidrog din cadrul BCCO Bucureşti împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei, sprijiniţi de Brigada Specială a Jandarmeriei şi Politia Locală Sector 1.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. 

Ancheta a fost începută în urmă cu aproximativ un an, după ce mai mulţi oameni ai străzii au fost prinşi în flagrant, în timp ce vindeau stupefiante.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici