Percheziţii în Capitală la suspecţi de înşelăciuni şi spălare de bani

Poliţiştii bucureşteni de investigarea fraudelor fac, marţi dimineaţă, trei percheziţii la locuinţele unor suspecţi de înşelăciuni şi spălare de bani care ar fi cumpărat materiale de construcţii prin firme-fantomă şi folosind cecuri fără acoperire, informează Poliţia Capitalei.

537 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Capitală la suspecţi de înşelăciuni şi spălare de bani

Percheziţii în Capitală la suspecţi de înşelăciuni şi spălare de bani (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Acţiunea poliţiştilor bucureşteni de la Sectorul 3 a fost demarată după monitorizarea activităţii suspecţilor timp de mai multe luni.

Astfel, precizează sursa citată, poliţiştii au descoperit că suspecţii achiziţionau materiale de construcţii prin intermediul unor firme-fantomă care erau prezentate ca fiind solvabile.

În realitate, spun poliţiştii, membrii grupului infracţional contactau furnizori de bunuri de pe întreg teritoriul României, achiziţionau mărfurile şi le achitau cu cecuri fără acoperire.

Verificările economico-financiare de specialitate al poliţiştilor Capitalei au arătat că după cumpărarea mărfurilor şi înşelarea vânzătorilor, membrii grupului infracţional revindeau materialele de construcţii la preţuri subevaluate, iar sumele de bani astfel obţinute erau reintroduse în circuitul financiar, prin intermediul altor societăţi comerciale cu acelaşi domeniu de activitate.

Din primele cercetări a rezultat că suspecţii ar fi creat astfel un prejudiciu de peste 150.000 de lei. Prejudiciul final va fi însă stabilit după probarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici