Percheziţii în Capitală şi Ilfov într-un dosar de rambursări ilegale de TVA. 5 MILIOANE lei prejudiciu

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române fac, marţi, 6 percheziţii într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi efectuarea de rambursări ilegale de TVA, prin care s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de peste 5.000.000 de lei.

340 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Capitală şi Ilfov într-un dosar de rambursări ilegale de TVA. 5 MILIOANE lei prejudiciu

Percheziţii în Capitală şi Ilfov într-un dosar de rambursări ilegale de TVA. 5 MILIOANE lei prejudiciu (Imagine: Adrian Piclisan/ Mediafax Foto)

Percheziţiile au loc la locuinţele unor persoane şi la sediile sociale, respectiv la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale faţă de care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi tentativă la efectuarea de rambursări ilegale de T.V.A, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

"Din cercetări a reieşit că faptul că, în perioada ianuarie 2008 – decembrie 2013, administratorul unei societăţi comerciale ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de servicii, în valoare de peste 24.000.000 de lei. Astfel, ar fi fost cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 5.100.000 de lei, reprezentând impozit pe profit datorat şi T.V.A. dedus ilegal. De asemenea, prin intermediul unei alte societăţi controlate de cel în cauză, s-ar fi solicitat rambursarea a peste 850.000 de lei, cu titlu de T.V.A., în baza unei operaţiuni comerciale fictive", potrivit sursei citate.

La activităţi participă şi criminalişti şi luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici