PERCHEZIŢII în Capitală şi şase judeţe, la zeci de clinici suspectate de evaziune şi spălare de bani

Poliţiştii fac 76 de percheziţii în Bucureşti şi şase judeţe, la zeci de clinici suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani prin rambursări ilegale de TVA prin firme fantomă, prejudiciul fiind estimat la 68 de milioane de euro, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din Poliţia Capitalei.

3244 afișări
Imaginea articolului PERCHEZIŢII în Capitală şi şase judeţe, la zeci de clinici suspectate de evaziune şi spălare de bani

Percheziţii în Capitală şi şase judeţe, la zeci de clinici suspectate de evaziune şi spălare de bani

Anchetatorii au descins la 76 de adrese, pentru a pune în executare tot atâtea mandate de aducere, dintre care 13 în Bucureşti şi restul în judeţele Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Giugiu şi Ialomiţa.

Potrivit surselor citate, ancheta în acest caz vizează infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Persoanele vizate sunt suspectate că ar fi înregistrat în contabiliate cheltuieli fictive, prin intermediul unor firme fantomă şi ar fi încasat din rambursări ilegale de TVA 68 de milioane de euro.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru MEDIAFAX că percheziţiile sunt făcute la zeci de clinici Medas.

Conform surselor citate, ancheta în cazul clinicilor Medas vizează achiziţii de produse medicale.

Acţiunea este susţinută de Direcţia Generală Antifraudă şi a fost făcută cu sprijinul informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici