Percheziţii în cluburile de noapte din Târgu Mureş: mai multe persoane suspectate de proxenetism, reţinute

Patru persoane suspectate că au determinat animatoare din cluburi de noapte să practice prostituţia, unele fiind ameninţate cu violenţă, au fost reţinute, în urma unor percheziţii făcute în Târgu-Mureş. Poliţiştii au găsit bani, ţigări de contrabandă şi înscrisuri privind achiziţia unor imobile.

570 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în cluburile de noapte din Târgu Mureş: mai multe persoane suspectate de proxenetism, reţinute

Percheziţii în cluburile de noapte din Târgu Mureş: patru persoane suspectate de proxenetism, reţinute

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române, au făcut, duminică, şapte percheziţii la două cluburi de noapte din municipiul Târgu-Mureş şi la locuinţele mai multor persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare specializată în comiterea infracţiunii de proxenetism.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat şi ridicat diverse sume de bani, respectiv 8.600 de lei, 220 de euro, 175.000 de forinţi, 100 de lire irlandeze, despre care există indicii că ar proveni din practicarea prostituţiei.

Totodată, au fost ridicate înscrisuri privind achiziţia unor imobile de pe raza judeţului Mureş, suporţi de stocare a datelor informatice şi 400 de ţigarete netimbrate.

Din cercetările efectuate de poliţişti, a reieşit că membrii grupării ar fi folosit ca paravan un club de noapte, iar prin intermediul acestuia ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către animatoare. De asemenea, a mai rezultat faptul că unele dansatoare din club ar fi fost ameninţate cu acte de violenţă şi violenţe fizice.

19 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri, iar în urma administrării probatoriului, 4 au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, precum şi jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş.

Cercetările sunt desfăşurate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici