Percheziţii în Hunedoara la suspecţi care au ingerat haşiş, apoi l-au vândut

Trei percheziţii domiciliare au avut loc, marţi, în Deva, Hunedoara şi Simeria, la persoane suspecte că introduceau în ţară şi comercializau droguri de risc. Suspecţii fie au îngerat haşiş, fie au trimis drogurile în România în colete, după care le-au vândut consumatorilor.

201 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Hunedoara la suspecţi care au ingerat haşiş, apoi l-au vândut

Percheziţii în Hunedoara la suspecţi care au ingerat haşiş, apoi l-au vândut

Procurorii DIICOT Hunedoara au efectuat, marţi, trei percheziţii domiciliare în Deva, Hunedoara şi Simeria, într-o cauză vizînd săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc, fără drept şi trafic de droguri de risc.

Potrivit procurorilor, suspecţii au făcut, în perioada iunie 2016 – aprilie 2017, mai multe deplasări în Spania, Maroc şi Malaga, de unde s-au aprovizionat cu haşiş, droguri pe care le-au introdus în ţară sub formă de colete sau prin ingerare de caşete, iar ulterior le-au comercializat mai multor consumatori din judeţul Hunedoara.

Astfel, la începutul lunii aprilie 2017, S.D. a cumpărat bilete de avion pe ruta Cluj-Napoca – Malaga pentru a cumpăra droguri.

”Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că o parte din droguri urmau a fi ingerate de către alţi doi suspecţi, iar cea mai mare parte din cantitatea de droguri achiziţionată din Maroc urma a fi trimisă prin colet poştal, prin intermediul unei firme de transport. În acest sens, în data de 10.04.2017 suspecţii B. L. S. şi P. S. A. au părăsit România în scopul deplasării în Maroc pentru a ingera o cantitate de haşiş, pe care ulterior urma să o introducă în România pentru a fi comercializată pe piaţa de profil de către S. D. ”, arată DIICOT.

În 14 aprilie 2017 suspecţii au ajuns în România, pe Aeroportul Cluj-Napoca, iar în urma controlului efectuat de către medicii de specialitate din cadrul Spitalului de Urgenţă Cluj s-a constatat că suspectul B. L. S. avea în stomac o cantitate de haşiş sub formă de caşete.

De asemenea, cu ocazia controlului efectuat asupra coletului expediat prin intermediul firmei de transport, au fost identificate 275 de doze care conţineau cantitatea de 1.332,1 grame rezină de canabis.

Din probele administrate a rezultat că una dintre persoanele cărora suspectul S. D. le-a înmânat droguri de risc pentru a fi comercializate este o minoră în vârstă de 16 ani, aceasta vânzând cantităţi de haşiş cu preţuri cuprinse între 40-80 lei/gram.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Hunedoara vor fi audiate opt persoane, dintre care patru suspecţi şi patru martori.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici