Percheziţii în mai multe judeţe, unde erau recrutate tinere pentru căsătorii cu cetăţeni asiatici

Trei bărbaţi au fost arestaţi în urma unor percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov, la persoane care ar fi recrutat tinere sărace, pentru căsătorii de convenienţă cu cetăţeni asiatici. În schimbul acordului, fetele primeau bani, iar bărbaţii puteau accede în spaţiul UE.

443 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în mai multe judeţe, unde erau recrutate tinere pentru căsătorii cu cetăţeni asiatici

Percheziţii în mai multe judeţe, unde tinere erau recrutate pentru căsătorii cu cetăţeni asiatici

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Poliţia Română, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale au făcut 15 percheziţii la persoane bănuite ar fi recrutat tinere cu posibilităţi materiale reduse, în vederea încheierii de căsătorii de convenienţă cu cetăţeni asiatici, contra unor sume de bani, pentru ca aceşti cetăţeni să poată accede în spaţiul Uniunii Europene. Trei persoane au fost arestate preventiv.

„Din cercetări a reieşit că membrii grupării ar fi pus la dispoziţia unor cetăţeni români înscrisuri oficiale falsificate - cărţi de identitate, certificate de căsătorie, apostile etc., în vederea utilizării acestor documente pentru încheierea de căsătorii de convenienţă cu cetăţeni non UE, fapt ce a avut ca urmare dobândirea de către cei din urmă a unor drepturi în spaţiul UE, respectiv drept de şedere, drept de muncă, drept de locuinţa etc. Gruparea infracţională ar fi fost coordonată de un cetăţean pakistanez stabilit în România de 20 de ani şi ar fi acţionat pe raza judeţelor Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov, precum şi în municipiul Bucureşti. Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi recrutat tinere cu posibilităţi materiale reduse, în vederea încheierii de căsătorii de convenienţă cu cetăţeni asiatici, contra unor sume de bani, pentru ca aceşti cetăţeni să poată accede în spaţiul Uniunii Europene”, se arată în comunicatul citat.

Căsătoriile de convenienţă s-ar fi încheiat pe teritoriul Ciprului, României şi Germaniei, cetăţenii non-UE plătind pentru aceste servicii sume situate în jurul valorii de 10.000 de euro, iar tinerele ce ar fi acţionat în acest scop ar fi primit un comision de aproximativ 1.000 de euro, potrivit sursei citate.

De asemenea, poliţiştii mai spun că membrii grupării ar fi realizat acte de identitate sau alte documente falsificate (certificate de căsătorie, livrete de familie, apostile, permise de şedere temporară), prin intermediul cărora cetăţeni non-UE, deja intraţi în spaţiul european, aflaţi pe teritoriul României sau al altor state europene, în special Germania, să certifice o stare de aparentă legalitate.

„În urma cooperării internaţionale cu autorităţile poliţieneşti din Cipru şi Germania, s-a reuşit identificarea unui număr de aproximativ 20 de persoane, în general persoane fără posibilităţi materiale sau cu un grad scăzut de educaţie, pe care membrii grupării le-ar fi trimis în Cipru şi Germania, unde ar fi încheiat căsătorii de convenienţă”, mai spun poliţiştii.

De asemenea, în urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe înscrisuri şi copii ale unor înscrisuri ce prezintă suspiciunea de a fi falsificate, 17.000 de euro, precum şi telefoanele mobile, laptopurile şi tabletele ce ar fi fost utilizate de persoanele bănuite în desfăşurarea activităţii infracţionale.

Pe numele a trei bărbaţi, Tribunalul Bucureşti a emis mandate de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici