Percheziţii în patru judeţe, la distribuitori de legume-fructe suspectaţi de evaziune fiscală

Peste 40 de percheziţii au loc, miercuri, în judeţele Mureş, Bihor, Timiş şi Constanţa, precum şi în Bucureşti, la sediile unor distribuitori de legume-fructe, într-un caz de evaziune fiscală, printre persoanele vizate fiind şi un cetăţean turc.

530 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în patru judeţe, la distribuitori de legume-fructe suspectaţi de evaziune fiscală

Percheziţii în patru judeţe, la distribuitori de legume-fructe suspectaţi de evaziune fiscală (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Percheziţiile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal privind infracţiuni de evaziune fiscală şi fapte conexe sau asimilate infracţiunilor de corupţie, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Mureş şi Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş.

La percheziţii participă procurorii Parchetului Tribunalului Mureş, ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, jandarmi de la Brigada Specială şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Acţiunea a fost sprijinită de Serviciul Român de Informaţii.

Potrivit unor surse judiciare, ancheta a pornit de la un cetăţean turc care deţine o societate comercială cu sediul social la Târgu Mureş şi care importă legume şi fructe, pe care le distribuie mai multor societăţi din ţară.

Cetăţeanul turc este suspectat de evaziune fiscală, fiind vizată activitatea acestuia desfăşurată pe o perioadă de aproximativ cinci ani, au precizat sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici